Gaat Tim Burton met 'Beetlejuice 2' de carrière van Johnny Depp redden?

Gaat Tim Burton met 'Beetlejuice 2' de carrière van Johnny Depp redden?

Dat noem je nou echte vriendschap...

Afgelopen 2020 was niet bepaald het jaar van Johnny Depp. Verloren rechtszaken, verwijderd uit 2 grote filmfranchises en zo goed als zeker op de zwarte lijst van Hollywood. Schrale troost: Zijn fans.

Ondertussen lopen er voor 2021 een aantal hoger beroep aanvragen. Mocht hij er daar eentje van winnen, kan het tij misschien keren. Tot die tijd lijkt het onwaarschijnlijk dat we hem in een rol gaan zien.

SCMP heeft echter uit inside bronnen vernomen dat regisseur Tim Burton, zoals bekend een hele goede trouwe vriend van Depp, de carrière van de acteur nieuw leven wil inblazen door hem te casten voor Beetlejuice 2 in een sappige rol, misschien zelfs wel de titelrol. Dit ondanks het feit dat het laatste bericht over de sequel meldde dat deze 'dood' was.

Risico
Men schijnt nu toch weer voorzichtig vooruitgang te boeken in de voorbereidingen. Sowieso keren dan Michael Keaton en Winona Ryder (een voormalig partner van Depp die hem ook blijft steunen) terug.

Dit wordt dan de 8e samenwerking tussen Depp en boezemvriend Burton met wie hij onlangs nog werd gespot tijdens een etentje in London.

Wel kan het een risico opleveren, want hoeveel negatieve publiciteit gaat dit met zich meebrengen en in hoeverre overschaduwt Depps aanwezigheid het project als geheel? Tenslotte was dát de reden waarom Warner Bros. hem gedwongen liet vertrekken uit Fantastic Beasts.

NieuwsFilm

meest populair