Regisseur 'Crazy Rich Asians, G.I. Joe 2, Now You See Me 2' neemt 'Wicked' over

Regisseur 'Crazy Rich Asians, G.I. Joe 2, Now You See Me 2' neemt 'Wicked' over

Uiteraard gebaseerd op de Broadway-musical...

Jon M. Chu, regisseur van het immens succesvolle Crazy Rich Asians (2018) en daarvoor de sequels G.I. Joe: Retaliation (2013) en Now You See Me 2 (2016) gaat naar het land van Oz. Hij neemt de nieuwe regie van het geplaagde Universal-project Wicked op zich.

De vorige regisseur Stephen Daldry verliet het project, dat al meer dan een decennium in de maak is, afgelopen oktober vanwege planningsconflicten. Het is nog steeds onduidelijk wie er in de film zal spelen of wanneer deze zal worden uitgebracht. Wicked werd uit het programma gehaald te midden van de Covid-19 pandemie.

Chu deelde zijn enthousiasme op sociale media en schreef: "Het grootste deel van mijn leven heb ik me raar en anders gevoeld. Ik verstopte me achter mijn camera omdat mensen graag gefilmd werden en ik op die manier kon verdwijnen. Maar toen ik 'Wicked' meer dan 15 jaar geleden zag in het mooie San Francisco, kon ik het niet langer negeren.

Dus te bedenken dat ik door de grote tovenaar ben uitgenodigd om dit tijdloze verhaal naar de schermen over de hele wereld te brengen, zodat alle mensen het kunnen ervaren... Wie willen mijn heksen zijn"?

Één van de langstlopende theatervoorstellingen
De prequel op de beroemde musicalverfilming The Wizard Of Oz (1939) vertelt het verhaal van twee beste vriendinnen die uiteindelijk vijanden zullen worden. Elphaba (de latere wicked witch of the west) en Glinda (de goede heks). Dit alles gebeurt ver voor de aankomst van Dorothy.

NieuwsFilm

meest populair