Viggo Mortensen werkt opnieuw samen met regisseur David Cronenberg (Eastern Promises)

Viggo Mortensen werkt opnieuw samen met regisseur David Cronenberg (Eastern Promises)

De opnames gaan deze zomer normaal gesproken al van start!

Viggo Mortensen heeft al heel wat pareltjes op zijn naam staan. De acteur heeft ook al meerdere keren samengewerkt met regisseur David Cronenberg, namelijk aan A History of Violence, Eastern Promises en A Dangerous Method. De twee slaan nu weer de handen in elkaar.

Tijdens een recent interview liet Mortensen, o.a. ook bekend van The Lord of the Rings-trilogie en Captain Fantastic, zich erover uit: ''Het is een film gebaseerd op een script dat David al een lange tijd geleden heeft geschreven. Destijds is hij er echter niet in geslaagd het te filmen. Hij heeft script nu verfijnd en wil het alsnog maken''.

Deze zomer
Als alles goed gaat, zullen de opnames over enkele maanden al van start gaan: ''De opnames gaan hopelijk komende zomer van start. Ik wil er echter nog niet te veel over verklappen, maar David keert wel enigszins terug naar zijn roots''.

Of het dus net als Cronenberg's eerste langspeler om een body horror-film gaat (zoals Scanners en Videodrome) laat Mortensen niet weten: ''Wat ik nu kan zeggen is dat het een soort vreemde en verontrustende film noir wordt. David is sowieso sinds het begin van zijn carrière gegroeid als regisseur, wat techniek en zelfvertrouwen betreft''.

Meer erkenning
Ten slotte laat Mortensen ook weten dat hij het vreemd vindt dat Cronenberg nog nooit een Oscar heeft gewonnen. Hij werd zelfs nooit genomineerd voor een gouden beeldje: ''Hij maakt al bijna een halve eeuw films, waarvan er veel heel goed zijn. Hij is een van de grootmeesters die nog leeft''.

''Toch moet hij voor elk project jarenlang zwoegen om een klein budget bij elkaar te krijgen. Hij houdt zich altijd aan het budget en de geplande shoot en vaak houdt hij nog geld en tijd over. Bovendien maken zijn films geen verlies, zelfs soms winst''.

''Maar het belangrijkste is toch wel dat David ongelooflijk betrouwbaar, professioneel en creatief is. Waarom is hij nog nooit als regisseur of scenarist genomineerd voor een Oscar? Dat is onverklaarbaar, maar zo is het leven nu eenmaal''. Mortensen heeft zelf, ondanks meerdere glansrollen, nog nooit een Golden Globe of Oscar gewonnen.

NieuwsFilm

meest populair