Wat vindt Quentin Tarantino van 'Joker'?

Wat vindt Quentin Tarantino van 'Joker'?

Een sterke film, maar wel tamelijk eentonig.

Regisseur Todd Phillips wist hoge ogen te gooien met Joker. Hoofdrolspeler Joaquin Phoenix won dan ook het felbegeerde gouden beeldje voor zijn glansrol. Ondanks het feit dat de film erg sterk onthaald is, heeft Quentin Tarantino er zijn bedenkingen over.

De wereldberoemde regisseur, bekend van o.a. Pulp Fiction, Django Unchained en Inglourious Basterds, liet tijdens een recente podcast weten gemengde gevoelens over Joker te hebben.

Mening
Zo noemt Tarantino Joker een doeltreffende film met een goed tempo, maar anderzijds vindt hij hem eentonig en niet erg origineel: ''Sinds wanneer worden er eigenlijk popcultuurversies van geweldige, uitdagende films uit de jaren zeventig gemaakt? Taxi Driver is gewoon Joker geworden, net zoals Apocalypse Now Ad Astra is geworden''.

Wel zegt de regisseur dan de film zijn werk doet. Als voorbeeld noemt hij de scene waarin Joker talkshowgastheer Murray Franklin (gespeeld door Robert De Niro) op live tv doodschiet: ''Robert's personage is geen slechterik. Hij is zeker een eikel, maar toch verdient hij het niet om te sterven''.

''Toch wil je eigenlijk als kijker dat de Joker hem doodschiet. Je zou waarschijnlijk ook teleurgesteld zijn geweest als hij het niet had gedaan. Hiermee slaan de filmmakers erin om je als een krankzinnige te doen denken, en iets te doen willen waar je normaal gesproken nooit aan gedacht zou hebben''.

NieuwsFilm

meest populair