Fantheorie: Trinity wordt de nieuwe One in 'The Matrix Resurrections'

Fantheorie: Trinity wordt de nieuwe One in 'The Matrix Resurrections'

De volgende franchise die feministisch wordt?

In december kunnen we (hopelijk) gaan genieten van The Matrix 4 a.k.a. The Matrix Resurrections waarvoor zowel Keanu Reeves (Neo) als Carrie-Ann Moss (Trinity) terug zullen keren uit de dood.

Van Neo is al bekend dat hij een soort Jezus was. Maar hoe zit het dan met Trinity? Zij was toch een gewoon mens, niks bijzonders? ScreenRant-redacteur Craig Elvy heeft hier een interessante theorie over:

Neo was de zesde versie van The One, maar de eerste die weigerde om The Matrix te herstarten wat leidde tot de onvermijdelijke oorlog.

Eigenlijk is The One technisch gezien niets meer dan een stukje code die wordt gedragen door een willekeurig mens, aangesloten op de Matrix, en ontworpen om stabiliteit te brengen in de virtuele simulatie.

Er vanuit gaande dat het vierde deel aansluit op Revolutions (2003) betekent dit dat er een geheel nieuwe versie van The Matrix is gecreëerd waarin een nieuwe One op moet staan. En dit hoeft niet per se Neo te zijn. Ook Trinity kan worden geïnstalleerd met de code van The One.

Verrassende twist
Het zou de dynamiek van de originele trilogie in ieder geval wat verversen (Neo als mentor die Trinity helpt om zijn capaciteiten te beheersen?)

Het zou iets nieuws bieden door dieper in de mythologie achter The One te duiken en de rollen om te draaien in plaats van dat wéér Reeves de almachtige held speelt met Moss aan zijn zijde als stoere metgezel.

En het past in de huidige tijd, waarin steeds vaker gepleit wordt voor meer vrouwelijke helden, dus wellicht dat Lana Wachowski (die vroeger zelf ook nog door het leven ging als Larry) hier zijn haar steentje aan wil bijdragen.

NieuwsFilm

meest populair