Carrièremissers: Channing Tatum, Heath Ledger en Michael Biehn als Mad Max in 'Fury Road'

Carrièremissers: Channing Tatum, Heath Ledger en Michael Biehn als Mad Max in 'Fury Road'

Tom Hardy was pas de vijfde keus...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien toch nieuwsgierig maken. Vandaag maar liefst meerdere namen die in 2015 allemaal de kans kregen om 'road warrior' te worden in Mad Max: Fury Road.

Voordat Tom Hardy in de voetsporen van Mel Gibson's legendarische vertolking mocht stappen, had regisseur George Miller verrassend genoeg nog heel wat andere kandidaten op het oog die hem voorgingen:

Jeremy Renner
De eerste was Jeremy Renner, maar hierover heeft onze Bram vorig jaar al een uitgebreid artikel geschreven, dus verwijzen we jullie graag door.

Michael Biehn
De plannen voor een vierde deel ontstonden al eind jaren '90 en toen Gibson twijfelde, werd de naam van Michael Biehn (The Terminator, Aliens) genoemd. Maar tegen de tijd dat de productie eindelijk van start ging, liep hij tegen de 60 en koos men voor een jonger iemand.

Heath Ledger
Fury Road was een hele tijd in ontwikkeling. Zo lang dat zelfs de in 2008 overleden Heath Ledger ooit nog overwogen werd. Dit had ongetwijfeld een heel ander soort film opgeleverd en een compleet nieuwe invulling van het personage Max, wat we helaas nooit zullen weten.

Channing Tatum
Door de charme die hij toevoegde aan de 2 Jump Street-delen, was ook Channing Tatum een tijdje in de race. Het floppen van Jupiter Ascending bracht de makers echter weer aan het twijfelen of hij een centrale rol in een dwaze sciencefictionfilm wel aankon. En de afloop is bekend.

NieuwsFilm

meest populair