Carrièremissers: Adam Sandler als The Bear Jew in 'Inglourious Basterds'

Carrièremissers: Adam Sandler als The Bear Jew in 'Inglourious Basterds'

Ja, je leest het goed...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien toch nieuwsgierig maken. Vandaag Adam Sandler die in 2009 noodgedwongen moest kiezen tussen Funny People of Inglourious Basterds.

Uiteindelijk ging de acteur voor de film van Judd Apatow. Die werd goed ontvangen en ook de rol van Sandler (die vaak verweten wordt hetzelfde typetje te spelen in platte flauwe comedy's) werd geprezen, maar wat was de legendarische Quentin Tarantino met hem van plan?

Het blijkt dat Sandler de regisseur zijn eerste keuze was voor de rol van Donny Donowitz oftewel The Bear Jew. Deze (uiteindelijk door Eli Roth gespeelde) soldaat maakte onderdeel uit van de Basterds en hij had als "specialiteit" om nazischedels in te slaan met een honkbalknuppel.

Geef niet op
Sandler vertelde in een gesprek met RTE dat hij met pijn in het hart het aanbod moest afwijzen, omdat hij al getekend had bij Apatow en de opnameschema's onmogelijk gecombineerd konden worden.

Echter is er nog steeds kans dat we Sandler ooit als Tarantino-personage gaan zien, want de twee zijn al een tijd goed bevriend en Tarantino heeft nog één project over voordat hij zijn magische grens bereikt van 10 titels.

NieuwsFilm

meest populair