Algemeen

De nieuwe Disney-film 'Cruella' wordt een rip-off van 'Joker' genoemd. Wat vind jij?

Heeft Disney heel goed gekeken naar de recente Joker van DC?

door Bram de Groot om 12:36 in Algemeen
Gisteren verscheen de eerste trailer voor de film Cruella van Walt Disney. De live action-sprookjesfilm gebaseerd op de Disney-animatiefilm One Hundred and One Dalmatians uit 1961 blijkt verrassend duister.

En dat viel heel veel mensen op en online wordt nu vergelijkingen gemaakt met Joker en Harley Quinn. Het heeft er daardoor wel een beetje weg van dat Disney goed heeft gekeken naar de invulling van die personages van Warner Bros. / DC Films in de recente films.

Cruella een soort Disney Joker?
Of we nu echt gelijk moeten gaan roepen dat Cruella De Vil daadwerkelijk geïnspireerd is door de Joker of Harley Quinn van DC is misschien ook weer wat voorbarig. Er zijn wel meer maffe figuren dan die DC-gekkies. Wat zeg jij?

Hieronder een aantal online reacties op de film van regisseur Craig Gillespie (I, Tonya, Fright Night) en met actrice Emma Stone (La La Land, Superbad) als de slechterik Estella "Cruella" de Vil. Vanaf eind mei op het witte doek.


9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Disney's Joker? Is de Twitter generatie vergeten dat WB's Joker een kruising is tussen Taxi Driver & The King of Comedy. Dat was niet bepaald subtiel Smiley face Plus dat het een trailer is. Smiley face

Maar goed, Donald "Twitter is saai zonder mij" Trump is weg van dat plaform, maar de dumb factor is nog steeds te hoog. Smiley face

Chrischzz

Avatar

Nou en..
Als het een goede film oplevert, wat dan nog?

Darthmar

Avatar

Zal aan mij liggen maar zo bijzonder vond ik The Joker niet.
Veel hype weinig wol.

Bill the Butcher

Avatar

Rip-off ?? Dit heeft werkelijk geen ruk met Joker te maken. Er wordt weer eens een hype gecreeerd..

baron nostalgia

Avatar

Ja oké daar moet ik ze wel gelijk in geven

Artificialis

Avatar

Eerder Disney's Harley Quinn, Birds of Prey en de zoveelste wanhoopspoging om een succesvolle film met een vrouwelijke hoofdrolspeler te maken.

Het niveau van Disney's live-action films ligt laag. Het zal niet moeilijk worden om daar bovenuit te komen. Het was leuk geweest om Glenn Close in deze stijl terug te zien, Emma Stone is meer een pubermeisje.

Gyros regime

Avatar

Soms zou je wensen dat er geen internet bestond.. al die irritante vergelijkingen.. ik ben sowieso blij met de invalshoek van deze film en eindelijk eens wat vernieuwing. Die letterlijke verfilmingen van Lion King, Beauty and the Beast en Alladin vond ik erg laf..

jeff1983

Avatar

Ik vind het weinig weg hebben van The Joker, maar wel degelijk een Harley Quinn hype. In ieder geval een soort duistere origin story van Cruella. Ik vind het niet echt een karakter voor een op zichzelf staande film, maar het zal er wel goed uitzien allemaal.

Ang3l

Avatar

Ja, want joker is de enige gestoorde loser gone crazy bad film die er is......

NieuwsFilm

meest populair