'Ghostbusters: Afterlife' is toch niet geschikt voor jonge kinderen

Ondanks de jeugdige hoofdrolspelers...

Voor het eerst sinds jaren hadden we afgelopen juli/augustus een 'dooie' filmzomer. Helemaal niks was er om van te genieten, zo ook (nog) geen Ghostbusters: Afterlife van Jason Reitman.

Op dit moment staat het vervolg op Ghostbusters en Ghostbusters II vastgepind op november en krijgt daarmee min of meer een Kerstrelease.

Inmiddels heeft de kritische MPAA zich over het eindproduct gebogen en besloten een PG13-rating toe te kennen, vanwege heftige actie, bovennatuurlijke elementen, suggestief materiaal en enge content.

De rating staat ongeveer gelijk aan Paul Feigs vrouwelijke reboot uit 2016, maar is hoger dan diens voorgangers welke beiden een PG kregen.

Oude garde vs. jonge garde
In de film zien we hoe een alleenstaande moeder met haar twee kinderen in een kleine stad aankomt. Aldaar ontdekken de kinderen hun connectie met de Ghostbusters en de geheime erfenis van hun grootvaders.

De spelerslijst bestaat uit nieuwe (jonge) namen, maar stiekem kijken we natuurlijk allemaal uit naar de terugkeer van de originele castleden.

NieuwsFilm

meest populair