Humor

Nonchalante Leonardo DiCaprio kaapte hoofdrol in 'Titanic' weg voor Matthew McConaughey

Hoe een zwakke auditie het uiteindelijk won van een sterke...

door Arjen Rooseboom om 10:56 in Humor
Na al die jaren vraagt Matthew McConaughey het zich nog steeds af; Hoe is het mogelijk dat hij na een ijzersterke screentest tóch, ten gunste van Leonardo DiCaprio, naast de rol van Jack Dawson greep in James Camerons wereldwijd financiële klapper Titanic?

In een interview geeft McConaughey toe dat toentertijd de auditie zó goed ging dat hij er heilig van overtuigd was dat hij de rol te pakken had:

"Ik ging lezen met Kate [Winslet, red.] en toen we buiten kwamen, zei ze 'Dat ging echt geweldig'. We knuffelden een soort van en ik dacht echt dat ik het zou worden. Het kon niet misgaan... En dat gebeurde dus wel".

Cameron zocht naar een charismatisch acteur en hoewel McConaughey al een gevestigde filmster was, ging de regisseur voor een jonger iemand.

Nonchalant
Helaas was DiCaprio niet geïnteresseerd in het maken van avontuurlijke romantiek met een groot budget en de acteur deed dus ook totaal geen moeite om een goede auditie af te leveren. Waarom Cameron dan uiteindelijk voor hem besloot te kiezen, zal wel altijd een raadsel blijven.

Naar eigen zeggen "kwam er gedurende een fractie van een seconde een lichtstraal uit de hemel die de set verlichtte". En uiteindelijk werd het één van de meest populaire personages uit DiCaprio's carrière.

Dat McConaughey geen wrok koestert richting DiCaprio bleek wel uit de korte scène die ze jaren later deelden in The Wolf Of Wall Street (2013).

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Kamajiisama

Avatar

Well Alright , Alright , Alright , Alright..., dat het niet doorging !

Annaboer

Avatar

Nooit geweten. Maar Leonardo kan acteren, geen wonder dat hij geen moeite hoefde te doen. Als dat zo is hoor. Misschien zochten ze dat juist. Een jongere "schoffie". Gelukkig was het Mattew niet geweest

NieuwsFilm

meest populair