Celebrity

Kate Winslet zal altijd spijt hebben van haar samenwerkingen met Polanski en Allen

De actrice was in films te zien van de beschuldigde regisseurs.

door FilmTotaal om 12:50 in Celebrity
Kate Winslet heeft al in tientallen films gespeeld, waaronder ook heel wat pareltjes zoals o.a. Titantic, Eternal Sunshine of the Spotless Mind en The Reader. Er zitten echter ook wat projecten bij waar de 45-jarige actrice spijt van heeft. Hier laat zij zich nu over uit.

Zo kijkt de actrice met berouw terug op haar samenwerkingen met zowel Woody Allen (85) als Roman Polanski (87). Beide heren worden beschuldigd van seksueel ontoelaatbaar gedrag en dat is iets waarmee Winslet nu worstelt: "Ik had nooit met hen moeten samenwerken".

Verhaal
Zo zou Allen zijn adoptiedochter Dylan misbruikt hebben, terwijl De Pools-Franse Polanski door meerdere vrouwen wordt beschuldigd van verkrachting en aanranding. In 1977 is hij ook daadwerkelijk veroordeeld voor het verkrachten van een 13-jarig meisje.

''Het is ongelooflijk dat deze mannen zo lang hebben kunnen wegkomen met hun verhalen'' gaat Winslet verder. ''Ze werden bewonderd en geadoreerd, iets wat hen waarschijnlijk het gevoel gaf dat ze onaantastbaar waren. Ik schaam me ervoor dat ik ook tegen deze heren opkeek en met hen heb samengewerkt, dat had ik nooit moeten doen. Dit is iets wat me altijd zal bijblijven''.

Kritiek
Winslet kreeg zelf echter ook kritiek te verduren toen zij tekende voor Polanski's 2011 film Carnage en voor Allen's Wonder Wheel in 2017. Beide regisseurs waren destijds al aangeklaagd, waardoor de actrice eveneens onder vuur kwam te liggen.

Hier laat Winslet zich over uit: ''Er zullen altijd mensen zijn die zeggen: 'ja maar, je hebt die rol destijds wel aangenomen en daardoor ben je even schuldig'. Nee, dat ben ik niet, want ik wist toen oprecht niet wat er zich allemaal afspeelde. Als ik dat had geweten, dan had ik direct aan de bel getrokken''.

NieuwsFilm

meest populair