Zit jij na al die jaren nog te wachten op een 'Kick-Ass 3'?

Dan heeft geruchtenkoning Daniel Richtman hoopvol nieuws voor je...

In 2010 werd de grove met zwarte humor doorspekte stripboekverfilming Kick-Ass van Matthew Vaughn een bescheiden succes in de bioscoop. Een sterke mon-op-mond-reclame zorgde naderhand voor een ongekende cultstatus op homevideo.

In 2013 volgde de sequel van Jeff Wadlow die zowel kritisch als commercieel tegenviel. Dat ster Jim Carrey de film compleet verloochende vanwege de vermeende verheerlijking van geweld, hielp ook niet mee.

De afgelopen jaren is meerdere malen gerommel geweest met een gepland derde deel in de franchise. Deze week komt (wie anders?) Daniel Richtman naar buiten met het bericht dat men achter de schermen werkt aan een Kick-Ass vs. Hit-Girl film met onder andere de originele sterren Aaron Taylor Johnson en Chloe Grace Moretz terug in de hoofdrollen.

Korrel zout
Zoals gewoonlijk geeft Richtman verder weinig details en de vroegere castleden hebben verschillende gevoelens geuit over het idee. Johnson en Christopher Mintz Plasse hadden er ooit wel oren naar, maar Grace Moretz heeft eerder verklaard weinig interesse te hebben om nog een keer in de huid van Mindy MacCready a.k.a. Hit-Girl te kruipen.

Regisseur Vaughn zei in 2018 dat zijn plan was om de serie te rebooten. Momenteel is hij zijn Kingsman universum flink aan het uitbouwen, dus wellicht dat zijn andere comic-bezit eenzelfde behandeling gaat krijgen.

NieuwsFilm

meest populair