Algemeen

Arnold Schwarzenegger wordt weer een kwaadaardige Terminator

Terug naar hoe hij ooit begonnen is...

door Arjen Rooseboom om 22:30 in Algemeen
Een kwakkelende sciencefictionfranchise waar volgens velen al jaren geen leven meer in zit, maar waarvan de makers blijven weigeren om de stekker eruit te trekken, is de 6 delen tellende Terminator-reeks.

Ook de laatste berichten lijken niet te hinten naar een afscheid. Zo zou er een nieuwe film in de maak zijn die meer de horrorkant op moet gaan.

Creatief brein James Cameron schijnt bezig te zijn om zijn verkochte rechten weer terug te krijgen en bijna onmisbare hoofdrolspeler Arnold Schwarzenegger denkt ook nog steeds niet aan pensionering.

Oud, maar amper versleten
De Oostenrijkse eik kennen we haast alleen maar van zijn heldendaden en memorabele catchphrases, maar laten we niet vergeten dat Hollywood in 1984 met hem kennismaakte als meedogenloze slechterik toen hij de kille cyborg voor het eerst speelde in The Terminator.

Mochten bovenstaande plannen doorgaan voor zowel Cameron als Schwarzenegger, is de kans volgens GIANT FREAKING ROBOT heel groot dat we Ahnûld opnieuw gaan zien als de intimiderende bad-guy.

En hoewel de meesten het waarschijnlijk leuker vinden om hem als de actieheld te zien, kan het best een bijzondere zwanenzang worden om hem, in plaats van de zonsondergang tegemoet te laten rijden, een laatste maal als stoere tegenstander de franchise definitief te... terminaten?

25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

Geen woke ellende, geen over the top en een goed doordacht verhaal. Alleen dan zou ik heel misschien interesse hebben. Aangezien ze tegenwoordig geen goede films meer kunnen maken acht ik de kans ultra klein dat dit iets gaat worden.

Rick de Wit

Avatar

...het staat er echt, "De Oostenrijkse eik ". Hoe gedateerd is die omschrijving...

Artificialis

Avatar

Met een laag budget zijn de kosten ook makkelijker terug te winnen. Dark Fate wordt vooral gezien als een flop omdat de productiekosten veel te hoog waren. Terminator is geen Star Wars, de fanbase is veel selectiever.

LoekiLoeki

Avatar

Dark Fate keek ik ontzettend naar uit maar is toch wel teleurstellend geworden. Een aardige film maar slaat als Terminator film de plank toch wel een beetje mis. Dan vond ik Genisys toch stukken beter. Een nieuwe film juich ik alleen maar toe. Slechter dan de vorige zal het hopelijk niet worden. En mocht dit nieuwe deel dan goed ontvangen worden, dan is het ook gewoon mooi geweest. Strik eromheen en afsluiten.

milo007

Avatar

De laatste goeie terminator dateert van 1991, en te weten dat er in de tussentijd 4 andere van die films zijn gemaakt...

Gigan72

Avatar

Stop er gewoon mee de Terminator franchise is DOOD!!

Bigds9fan

Avatar

"...het staat er echt, "De Oostenrijkse eik ". Hoe gedateerd is die omschrijving..."

Nou niet zo heel lang geleden gaf iemand Arnold een drop-kick en die man werd meteen opgepakt terwijl Arnold er niks van had gemerkt.

Headzz76

Avatar

Tja, in deel 1 vond ik hem het meest overtuigend Terminator spelen. In de ander gevallen kwam het op acteren aan, wat niet zijn sterkste kant is. Snap de keuze. Geen tekst, boos kijken en slopen. Meer moet je h niet geven. Dan gaat het goed.

Blockbuster

Avatar

Niet leuk! Arnie is er alleen voor sympathieke personages, net als bijvoorbeeld Tom Hanks en Ryan Reynolds. Die spelen ook nooit de bad guy. Ik denk dat het publiek ook het liefste een good-guy Arnie zien, vandaar die ommekeer in T2. Dat was denk ik ook mede het succes van het tweede deel naast de verbluffende FX.

Bigds9fan

Avatar

@Blockbuster

En toch gaat Hanks Colonel Parker spelen in de Elvis film.

Sietzet

Avatar

Dark fate was een topfilm. Tuurlijk kon ook deze niet in de voetsporen van 1 en 2 treden maar de amusementswaarde was hoog. 2uur top vermaak. Ik had echt heel veel zin in de volledige trilogy maar helaas. Kom maar op met een nieuw deel

San187

Avatar

Lijkt me een goeie manier, Arnold was als jagende Terminator op zijn best.T2 was natuurlijk een topvervolg, maar misschien was het inderdaad beter geweest daarna hem weer als bad guy neer te zetten.
Ik wacht af,het enige is natuurlijk dat in the Terminator hij in zijn prime was.

Master Of Films

Avatar

Bigds9fan "En toch gaat Hanks Colonel Parker spelen in de Elvis film."
Precies. Daarvoor heeft Tom ook nog figuren gespeeld die zich in het grijze gebied hebben bewandeld. Als CEO in The Circle en als gangster in Road to Perdition. Sympathiek allerminst. Al zou Colonel Parker wel degelijk de kroon gaan spannen.

Goku32

Avatar

Deel 1 goeie film
Deel 2 een master piece
Deel 3 een geinig idee met een vrouw
Deel 4 dog shit
Deel 5 diaree
Deel 6 dino poep

Darthmar

Avatar

Voor mij stopte het na deel 2.

KeesjeNL

Avatar

Waarom niet Terminator vs Predator? Of Terminator vs Pokemon? Dat werkt toch goed tegenwoordig? Het zijn de fans (die hier ook zitten, kijk dus vooral in de spiegel) die tenenkrommend slechte pulp (Expendables/ John Wick/ 20 Jump Street) waarderen. Grote studio's bedienen de veel minder kritische kijkers van tegenwoordig, het niveau van blockbuster-vervolgen lijden daar onder nmm.

Blockbuster bevestigd dat ook, helaas wilt het publiek liever een good-guy Arnie zien. Tegenwoordig staat dat ook gewoon in de contracten van sommige acteurs; die hebben eisen waar de arrogantie vanaf straalt (kom er gerust in met een betere link):

https://www.theguardian.com/film/2019/aug/02/fast-furious-stars-contract-demand-not-lose-fights-jason-statham-dwayne-johnson

Overlord

Avatar

Helaas is het voornamelijk old guy Arnie. Hoe belangrijk hij ok is geweest voor de franchise, hij is nu te oud.
Genoeg kleerkasten die jonger zijn en echt bedreigend kunnen overkomen. En Cameron kan als geen ander een sterke vrouw neerzetten.

SciFiFanaat

Avatar

Dark fate was al horror van de bovenste plank! De manier waarop John Connor uit de franshise werd geschreven geeft me nog steeds nachtmerries.

Bigds9fan

Avatar

@KeesjeNL

Dan wordt het Transformers vs Terminator. Dat werkt prima.

En denk dat het qua arrogantie wel meevalt bij Arnold. En die B-sterren die jij opnoemt die moeten blij zijn met wat ze krijgen.

Pascal08

Avatar

Dit hebben we toch allemaal al eerder meegemaakt, zitten we in een deja vu loop of wat? De vorige Terminator zelfde verhaal oh hij is dit en dat en we gaan terug naar dat en dit. Deze hele nep marketing begint weer van voor af aan haha

Arnold_FF7

Avatar

Je gebruikt giant robot als je bron? Kom op FT

Goku32

Avatar

Hahahahaah doe maar niet

KlaasjeNL

Avatar

Schwarzenegger is te oud en daardoor verre van geloofwaardig als terminator. Wat nog zou kunnen werken, is dat ze zijn (jonge) gezicht net als in Salvation op een jonge bodybuilder plakken. Het gaat om een terminator, dus dat de gezichtsanimaties wat onnatuurlijk zijn, draagt dan mogelijk alleen maar bij aan de geloofwaardigheid. Maar probeer in het script niet te verklaren waarom hij oud is of iets dergelijks. Dat werkt niet.

NieuwsFilm

meest populair