Carrièremissers: Eddie Murphy als Winston Zeddmore in 'Ghostbusters'

Carrièremissers: Eddie Murphy als Winston Zeddmore in 'Ghostbusters'

Wie had Axel Foley dan zo iconisch moeten maken?

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien toch nieuwsgierig maken. Vandaag Eddie Murphy die in 1984 jammergenoeg moest kiezen tussen spelen in Ghostbusters of Beverly Hills Cop.

Murphy had zijn medewerking aan de actiecomedy toegezegd toen hij van Dan Aykroyd (met wie hij het jaar daarvoor nog Trading Places afleverde) de rol kreeg aangeboden die uiteindelijk naar Ernie Hudson zou gaan.

Niet echt een misser
En nu horen we jullie al denken: "Waarom noemt FilmTotaal dit een carrièremisser"? Dat heeft alles te maken met hoe Murphy er zelf over denkt, want in een recent interview met PARADE geeft hij toe:

"Ik had ook in Ghostbusters willen en moeten spelen. Dan Aykroyd had zo'n leuke rol speciaal voor mij geschreven en ruim 35 jaar later wens ik nog steeds dat ik aan beiden had kunnen meewerken".

Ondanks dat hij er van baalt, is het natuurlijk geen slechte beslissing geweest. Zowel Ghostbusters ($295 miljoen dollar) als Beverly Hills Cop ($316 miljoen dollar) werden enorme krakers aan de bioscoopkassa's.

Laatstgenoemde bracht dus zelfs meer op en waarschijnlijk was het voor Murphy zijn komische talent beter dat alleen hij centraal stond in plaats van dat hij deel uitmaakte van een ensemble aan andere komieken.

NieuwsFilm

meest populair