Nieuwe thriller 'Oxygen' van Alexandre Aja is een mix tussen 'Buried' en '28 Days Later'

Nieuwe thriller 'Oxygen' van Alexandre Aja is een mix tussen 'Buried' en '28 Days Later'

Van de regisseur van o.a. The Hills Have Eyes, Mirrors, Piranha 3D, Horns en Crawl...

De Franse regisseur Alexandre Aja legt momenteel de laatste hand aan zijn nieuwste project getiteld Oxygen (voorheen O2). De film wordt exclusief gemaakt voor Netflix.

De film vertelt over een jonge vrouw die wakker wordt in een krappe medische cryo-eenheid. Ze weet niet meer wie ze is of hoe ze hierin is beland. Omdat haar zuurstof bijna op is, moet ze haar geheugen weer opbouwen om een ​​uitweg uit deze nachtmerrie te vinden.

De hoofdrol wordt gespeeld door Mélanie Laurent (die de meesten zullen kennen als Shosanna uit Inglourious Basterds) die naar eigen zeggen "nog nooit een script had gelezen dat een intense overlevingservaring zo goed vastlegde".

Inspiratie
Aja vertelt aan COLLIDER dat hij het beste van de claustrofobische thriller Buried (waarin Ryan Reynolds levend begraven uit een doodskist moet zien te ontsnappen) wilde combineren met een vleugje uit de zombiehorror 28 Days Later.

Oxygen is geheel opgenomen in het Frans, maar zal na de release in maar liefst 35 talen beschikbaar worden op Netflix. Hieronder de eerste foto's:

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair