'The Last Jedi'-regisseur had geen idee wat J.J. Abrams van plan was met 'The Rise of Skywalker'

'The Last Jedi'-regisseur had geen idee wat J.J. Abrams van plan was met 'The Rise of Skywalker'

Rian Johnson maakte deel 8 zonder te weten hoe de franchise tot een eind zou komen.

Niet iedereen is een even grote fan van de laatste Star Wars-trilogie. Het eerste deel, The Force Awakens, werd gemaakt door J.J. Abrams. Vervolgens nam Rian Johnson het stokje over voor The Last Jedi, voordat Abrams zijn terugkeer maakte met het afsluitende deel The Rise of Skywalker. Nu lijkt het erop dat de regisseurs zo goed als geen contact hadden.

Beide regisseurs kregen de nodige vrijheid om de films zo te maken zoals ze dat zelf in gedachten hadden (al deed wel nog niet zo heel lang geleden een gerucht de ronde dat Disney zich bemoeide met het afsluitende deel, waardoor deze juist minder in kwaliteit werd), maar daardoor komt het verhaal ook wat rommelig over.

Vergelijking
Ondanks het feit dat Marvel, eveneens natuurlijk van Disney, de regisseurs misschien dan wel ietwat minder vrijheid geeft, blijft het wel altijd duidelijk dat de films zich afspelen in hetzelfde universum zonder dit te moeilijk voor de kijkers te maken.

Zo had James Gunn een lang gesprek gevoerd met Taika Waititi, om te kijken hoe het beste verband kon worden gemaakt tussen de Guardians of the Galaxy en Thor: Love and Thunder en zorgde Kevin Feige er samen met Sam Raimi voor dat de fans Doctor Strange in the Multiverse of Madness begrijpen, ook als ze WandaVision niet hebben gezien.

Interview
Journaliste Sariah Wilson interviewde recentelijk regisseur Johnson en daaruit werd duidelijk dat de films niet goed samenhangen: ''Ik vroeg hem: 'Toen je The Last Jedi aan het maken was, wist je toen al dat Ben Solo ging sterven?' Hierop antwoorde hij: 'Nee, daar wist ik niks vanaf'. Dat maakte me toch wel enigszins kwaad, wetende dat het niet altijd het plan was''.

''Hij legde me uit dat deel 7, 8 en 9 los van elkaar werden gemaakt. Hij heeft zijn best gedaan om het achtste deel zo te maken dat het verhaal alle kanten op kon voor het afsluitende deel, maar er werd niet al een bepaalde kant opgewerkt''. Zie haar volledige tweets hieronder.





NieuwsFilm

meest populair