'Creed III' met én van Michael B. Jordan krijgt releasedatum

'Creed III' met én van Michael B. Jordan krijgt releasedatum

Er lijkt maar geen eind te komen aan de succesvolle boksfranchise...

Twee jaar geleden na het succes van Creed II was het duidelijk dat een derde deel niet lang op zich zou laten wachten. Eerder al werd bekend dat hoofdrolspeler Michael B. Jordan deze ging regisseren en nu is ook de verschijningsdatum bekend, 23 november 2022.

Naar verluid zullen ook love-interest Tessa Thompson en moeder Phylicia Rashad terugkeren. Over de medewerking van oude rot Sylvester Stallone is nog niets bekend. Het verhaal rond zijn Rocky Balboa leek afgerond met het vorige deel, maar dat leek het toentertijd ook met Rocky VI (2006).

Jordan verklaarde dat zijn aankomende regiedebuut een droom is waar hij al langer naar verlangde: "De timing moest goed zijn en Creed III is dat moment in mijn leven waarin ik zekerder ben geworden van wie ik ben, met keuzevrijheid in mijn eigen verhaal, persoonlijk volwassen worden, professioneel groeien en leren van de groten".

"Dit alles dekt de tafel, de thema's zijn zeer persoonlijk voor mij. Ik kijk ernaar uit om het volgende hoofdstuk van Adonis te delen met de geweldige verantwoordelijkheid voor én achter de schermen".

Clubber Lang
Plotdetails moeten nog bevestigd worden, maar Jordan speculeerde zelf al eens dat WBC-zwaargewichtkampioen Deontay Wilder de zoon van Clubber Lang (Mr. T uit Rocky III) kon gaan spelen. In Creed II zagen we de zoon van Ivan Drago (Dolph Lundgren uit Rocky IV).

NieuwsFilm

meest populair