Is 'Zack Snyder's Justice League' nou wel of geen canon?

Is 'Zack Snyder's Justice League' nou wel of geen canon?

Past de film binnen het DCEU?

Regisseur Zack Snyder heeft het druk met de promotiecampagne van Zack Snyder's Justice League. Hij ging in op het feit dat Joss Whedons Justice League officieel gezien wordt als canon.

Snyder werd gevraagd hoe zijn film in het bredere DC Universe past. Hij erkende dat zijn visie niet te boek zal komen te staan als officieel canon.

Interessante situatie
"Het is interessant, in het DCEU, of wat het ook geworden is, dat de trilogie (bestaande uit Man of Steel, Batman v Superman, Justice League) zichzelf op sommige manieren isoleert en iets unieks geworden is. Ik heb ooit gezegd, en dat is waar, want het is niet controversieel, dat mijn Justice League geen canon is," aldus Snyder.

"Voor Warner Bros. is het canon de versie van Joss Whedon. Zo zien zij het. Wat ik maak, al het andere, telt niet mee. Dus dat is wel interessant vind ik, die relatie. En dat vind ik helemaal niet erg, want voor mijn gevoel kon ik deze film met autonomiteit maken juist omdat ik dat toegaf en akkoord ging met het feit dat dit geen canon is."

De regisseur vindt het ergens wel frustrerend: "Het grotere concept voor het DCEU is echt een andere weg om te bewandelen. En dat is niet iets waar ik iets aan kan doen. Dat is wat het is, maar niet mijn beslissing."

NieuwsFilm

meest populair