Waarom Zack Snyder Jared Leto's Joker terug laat keren voor zijn 'Justice League'-versie

Waarom Zack Snyder Jared Leto's Joker terug laat keren voor zijn 'Justice League'-versie

Het is zijn laatste kans.

Na jarenlang aandringen van fans mocht Zack Snyder dan toch eindelijk zijn Justice League versie uitbrengen, die over enkele dagen op HBO Max te zien zal zijn. We hebben de laatste weken dan ook veel nieuwe beelden voorbij zien komen, zelfs van Jared Leto's Joker, die sinds Suicide Squad niet meer te zien is geweest. Nu laat de regisseur weten waarom Leto terugkeert.

Leto's Joker was nog niet zo heel lang geleden te zien in de trailer, waarin hij in de laatste paar seconden zijn opwachting maakt en de beroemde zin ''We live in a society'' uitspreekt. Ondanks het feit dat de meeste fans het gaaf vonden Joker weer te zien, kwam het toch enigszins als een verassing, voornamelijk omdat Leto's Joker versie niet al te best werd onthaald.

De reden
Het was te verwachten dat er in Zack Snyder's Justice League héél wat extra beeldmateriaal zit. Zo duurt zijn versie maar liefst vier uur en zullen we (voornamelijk) meer te zien krijgen van Cyborg, Darskeid en komt zelfs Martian Manhunter voorbij.

Snyder laat zich nu uit over Joker: ''Ik wilde hem ook in de film, omdat het de laatste film is die ik voor DC maak. Ik heb al meerdere superheldenfilms op mijn naam staan, maar nog nooit kwam Batman Joker tegen en dat voelde gewoon raar aan.''

Planning
De regisseur wilde het nu dan ook laten gebeuren: ''Ik heb het er lange gesprekken met Jared over gevoerd, om het zo goed mogelijk in beeld te kunnen brengen. Ook met Ben heb ik het erover gehad. Ik zei tegen hem: 'Laten we het gewoon bij mij thuis filmen, in de tuin. Heb het er wel niet over met de studio, want ik betaal jullie er niet voor, maar ik wil dit toch waarmaken!'''

Snyder's vrouw, Deborah, producente van Justice League, zei wel dat dit niet heel gemakkelijk was. De Batman Joker scene werd namelijk opgenomen in drie dagen tijd, maar die tijd hadden ze ook hard nodig. Vanwege de COVID-regulaties mochten de acteurs niet samenzijn voor de betreffende scene en moesten ze een voor een gefilmd worden, waardoor heel precies te werk gegaan moest worden.

NieuwsFilm

meest populair