Voldemort komt op voor J.K. Rowling na controversiële opmerkingen

Voldemort komt op voor J.K. Rowling na controversiële opmerkingen

Ralph Fiennes is een van de weinigen die wel achter de schrijfster staat.

De wereldberoemde Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling kwam enkele maanden geleden onder vuur te liggen i.v.m. een aantal transfobe uitspraken. De hoofdrolspelers van de franchise, Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint, gingen allemaal tegen Rowling in, maar nu komt Ralph Fiennes voor haar op.

Fiennes, die in de franchise Voldemort speelt, heeft in tegenstelling tot de meesten het juist voor Rowling opgenomen. Zo zegt hij tijdens een recent interview: ''Ik begrijp helemaal niet waarom ze zoveel kritiek over zich heen krijgt...''

Ander tijdperk
Zo gaat hij verder: ''In een debat kan het er hevig aan toe gaan, maar we leven nu in een tijdperk van snelle beschuldigingen en de nood om mensen meteen te veroordelen. Ikzelf vind dit maar irrationeel''.

''Het gaat ook ver. De haat waarmee mensen vandaag de dag reageren op andere standpunten en de agressieve taal waarmee ze anderen aanspreken zijn onrustwekkend''.

Hagrid
Eerder nam ook Robbie Coltrane, die Hagrid vertolkte in de Harry Potter-films, het voor Rowling op. Hij noemde mensen die Rowlings uitspraken op sociale media veroordeelden aanstellers.

NieuwsFilm

meest populair