De bioscopen moeten weer open! Wat vind jij?

De bioscopen moeten weer open! Wat vind jij?

Mogelijk pas in juni weer films op het witte doek.

De bioscopen in Nederland lijken komende maanden nog op slot te zitten. Dit zou betekenen dat we films als Godzilla vs. Kong, Mortal Kombat en Black Widow niet in de bioscoopzaal kunnen kijken, ongeacht of deze en andere films wel in het buitenland op het witte doek verschijnen.

Deze week zei demissionair minister-president Mark Rutte dat hij verwacht dat theaters en bioscopen "zo tegen de zomer" weer open kunnen gaan, uiteraard als de cijfers rond corona dat toelaten. Bioscopen willen weer zo snel als mogelijk open, aangezien het vijf voor twaalf is.

Maar wat vindt het bioscooppubliek?
Er zijn uiteraard voors en tegens om de deuren weer snel te openen. Virologen en andere experts vermoeden dat we midden april een nieuwe piek krijgen met misschien wel 1.500 bezette IC-bedden (die er nu niet eens zijn), terwijl bioscopen zeggen de veiligheid te kunnen garanderen met uitgebreide voorschriften voor bezoekers.

Mochten de deuren van de zalen weer openen, dan is het uiteraard ook nog eens aan de filmliefhebbers zelf om heen te gaan of niet. Maar dat lijkt dus nog even niet het geval. Hieronder een simpele vraag. Vind jij dat de Nederlandse bioscopen weer open moeten, vanaf 1 april?

Weet je het niet? Dan hoef je uiteraard niet te stemmen. Onder de poll kun je je mening kwijt, met respect voor de mening van een ieder.

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair