Carrièremissers: Daniel Day Lewis als General Zod in 'Man Of Steel'

Carrièremissers: Daniel Day Lewis als General Zod in 'Man Of Steel'

Tot grote teleurstelling van Zack Snyder...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien niet zo verstandig bleken. Vandaag Daniel Day Lewis die een glansrijke kans in Man Of Steel (2013) liet liggen om zo deel uit te gaan maken van het DCEU.

Van Lewis is bekend dat hij heel, héél selectief is in het uitkiezen van zijn rollen. Vaak zitten er jaren tussen zijn projecten en als we de acteur dan weer zien, wint ofwel de film een Oscar en anders hijzelf wel.

Niet zo gek dus dat regisseur Zack Snyder hem maar wat graag wilde strikken om Supermans grote aartsvijand General Zod te spelen.

Helaas
Snyder vertelde tegen MTV: "Daniel wordt gezien als de beste aller tijden in zijn vak en kan alles spelen wat je maar wilt. Dus ik heb met hem gepraat en hoopte oprecht dat hij interesse zou tonen in mijn film".

Lewis had natuurlijk net het jaar ervoor de bekroonde biopic Lincoln van Steven Spielberg afgerond en het duurde pas tot 2017 voordat hij opnieuw op het witte doek te bewonderen was in Phantom Thread.

Uiteindelijk ging zijn keuze om het aanbod af te wijzen, ten gunste van Michael Shannon die er ongetwijfeld mee in zijn nopjes is geweest.

NieuwsFilm

meest populair