Oud 'Dune'-acteur denkt dat Villeneuve's versie zal lijden onder Warner Bros. nieuwe releasestrategie

Oud 'Dune'-acteur denkt dat Villeneuve's versie zal lijden onder Warner Bros. nieuwe releasestrategie

Kyle MacLachlan vindt dat de nieuwe 'Dune' alleen in de bioscoop thuishoort.

Eind vorig jaar liet Warner Bros. weten al hun 2021 films tegelijkertijd in de bioscoop als zowel op de streamingdienst HBO Max uit te brengen. Lang niet iedereen is hier een fan van. Ook Denis Villeneuve is alles behalve tevreden dat zijn Dune hetzelfde lot wacht. Hij krijgt nu de steun van acteur Kyle MacLachlan.

MacLachlan vertolkte de hoofdrol in David Lynch's verfilming van Frank Herbert's scifiroman Dune. Hij vindt het eveneens jammer dat de nieuwe Dune niet alleen in de bioscoop te zien zal zijn.

Reactie
Zo zegt MacLachlan: ''Ik kan niet wachten om de film te zien. Dune is veruit een van mijn favoriete boeken en ik kijk ernaar uit om te zien wat Denis Villeneuve ermee heeft gedaan!''

''Wat ik wel jammer vindt is dat Dune geen exclusieve bioscooprelease krijgt. Ik denk dat gelijktijdige bioscoop- en streamingreleases vaker gaan voorkomen in de toekomst, maar een film als Dune moet je gewoon op het grootst mogelijke scherm kijken!''

Release-date
Dune is al meerde keren uitgesteld i.v.m. de coronacrisis, maar als alles goed gaat zal de film dan eindelijk in oktober te zien zijn. Regisseur Villeneuve vreest echter dat de speciale dubbele release ervoor zal zorgen dat de film niet succesvol genoeg zal zijn om een tweede deel te maken.

Ondanks het feit dat hij er maar wat graag een franchise van had gemaakt, schat hij die kans nu helaas zeer klein...

NieuwsFilm

meest populair