Sharon Stone dacht dat ze 'Basic Instinct'-acteur tijdens seksscène had doodgestoken

Het leek dan ook allemaal echt.

Sharon Stone bracht recentelijk haar memoires uit, genaamd The Beauty of Living Twice. Hierin staan heel wat merkwaardige verhalen, zoals de keer dat haar werd 'aangeraden' naar bed te gaan met haar collega voor een beter resultaat maar ook dat ze zelf het salaris van DiCaprio voor The Quick and the Dead betaalde. Nu is er weer een bizar verhaal uit de memoires onthuld.

Het gaat hier om de openingsscene in Paul Verhoeven's Basic Instict. Hierin steekt Stone's personage, Catherine Tramell, met een ijspriem de rockster Johnny Boz (gespeeld door Bill Cable) dood tijdens seks. Stone dacht dat ze Cable echter echt vermoord had, aangezien hij niet meer bewoog.

Angst
Voor de scène gebruikte de actrice een valse ijspriem, waarvan de pen bij impact in het handvat verdwijnt. De borstkasprothese zorgde voor het valse bloed. Het leek allemaal echter allemaal iets te echt...

Zo zegt Stone: ''Bill was bewusteloos en ik begon te panikeren. Ik dacht dat de valse ijspriem zijn werk niet had gedaan en voelde me al zwakjes omdat de regisseur ervoor 'Steek hem harder! Harder!' en 'Meer bloed! Meer bloed!' bleef roepen''.

De reden
Uiteindelijk bleek dat Stone Cable zo vaak in de borst had gestoken dat hij het bewustzijn was verloren: ''Ik was echt in shock'' gaat Stone verder. ''Ik was naakt en zat helemaal onder vals bloed''.

De actrice moest dan ook voor het uiterste gaan: ''Het was een angstaanjagende ervaring. Ik slaapwandelde drie keer tijdens de opnames, waarvan ik tweemaal zelfs aangekleed in mijn auto, in de garage, wakker werd. Ik had vreselijke nachtmerries en was echt aangeslagen door alles wat er gebeurde''.

NieuwsFilm

meest populair