Fan van 'Unfriended' en 'Searching'? Check dan de trailer van 'Profile'

Fan van 'Unfriended' en 'Searching'? Check dan de trailer van 'Profile'

Een nieuwe desktop-thriller van Timur Bekmambetov (Wanted, Ben Hur).

De Kazachstaanse/Russische filmregisseur Timur Bekmambetov (Wanted) maakte de desktop-thriller Profile al in 2018 en wist in datzelfde jaar zelfs een prijs te winnen tijdens het filmfestival van Berlijn. Toch heeft de film tot nu toe op de plank gelegen.

In Profile volgen we een Britse journalist die er alles aan doet om via social media in contact te komen met een recruiter van moslimterroristen. Als dat eenmaal lukt, lijkt ze langzaam maar zeker zelf in de verleiding te worden gebracht om zicht te voegen bij de jihadisten.

Hoofdrolspelers in de film zijn Valene Kane (Rogue One) en Shazad Latif (Star Trek: Discovery). Profile is losjes gebaseerd op de bestseller In the Skin of a Jihadist uit 2015. Dat boek vertelde het verhaal van een Franse journalist die nu ondergedoken zit en 24 uur per dag onder de naam Anna Érelle door politie wordt bewaakt.

Een verfijnd trucje
Net als eerdere desktop-thrillers van producent Bekmambetov, zoals Unfriended en Searching, speelt Profile zich volledig af op een computerscherm. Dit 'format' wordt ook wel Screenlife genoemd.

Het script van Profile werd geschreven door Britt Poulton en de productie is in handen van Bekmambetov en Olga Kharina.



NieuwsFilm

meest populair