'Mission: Impossible 7 & 8' en 'Top Gun: Maverick' wéér flink opgeschoven

'Mission: Impossible 7 & 8' en 'Top Gun: Maverick' wéér flink opgeschoven

Het zit niet mee met de Tom Cruise-films.

De filmkalender wordt al een jaar compleet door elkaar geschud en daar komt voorlopig geen einde aan. Het lijkt er nu op dat veel studio's zoeken naar een definitief plekje voor hun grootste releases. Twee films van Tom Cruise hebben opnieuw een latere positie op de kalender gekregen.

Als eerste hoeven we Top Gun: Maverick niet meer aankomende zomer te verwachten. De tweede Top Gun-film is namelijk verplaatst naar 19 november dit jaar. Oorspronkelijk stond Maverick gepland voor 12 juli 2019, daarna 26 juni 2020 en de laatste datum die niet doorgaat is 2 juli 2021.

Ook Mission: Impossible 7 & 8 weer opgeschoven
Mission: Impossible 7 stond eerder op 19 november 2021 en nu moet het zevende deel op 27 mei 2022 verschijnen. De film werd hard getroffen door de coronacrisis en hele scènes werden geschrapt uit de plannen. Oorspronkelijk moest de film deze zomer verschijnen.

Dit had niet alleen impact op de zevende film. Mission: Impossible 8 moest namelijk aansluitend opgenomen worden, maar het lijkt er niet op dat dit door Christopher McQuarrie (Fallout, Rogue Nation) gerealiseerd is. M:I 8 staat nu in de boeken voor 7 juli 2023 in plaats van 4 november 2022.



NieuwsFilm

meest populair