Alfred Molina legt uit welke Dock Ock hij speelt en hoe hij terugkeert in 'Spider-Man: No Way Home'

Maar het personage was toch dood?

Alfred Molina keert dankzij het multiversum in Spider-Man: No Way Home terug als de populaire tegenstander Doctor Otto Octavius a.k.a. Doc Ock.

Nu heeft de Golden Globe genomineerde acteur bevestigd dat hij dezelfde Dock Ock speelt als in Sam Raimi's Spider-Man 2 (2004) en dat het verhaal van zijn personage wordt opgepikt direct na het einde van die film.

Tegen VARIETY vertelde Molina hoe het was om na 17 jaar de tentakels weer om te binden: "Geweldig natuurlijk, het was erg interessant, aangezien ik in de tussenliggende jaren nu twee kinnen, een vlechtwerk, kraaienpootjes en een ietwat onbetrouwbare onderrug heb gekweekt".

Leeftijd
De manier waarop hij terugkeert, wordt opmerkelijk, omdat hij zich natuurlijk opofferde in de climax van Spider-Man 2 en verdronk in de rivieren van New York City. Maar volgens regisseur Jon Watts "sterft niemand echt in dit universum".

Het enige waar Molina zich zorgen over maakte, was zijn leeftijd, maar ook dat schijnt goed te komen: "In feit hoefde ik alleen maar weer dreigend en boos in de camera te kijken en doen die armen voornamelijk al het moorden, slaan en breken, haha"!

NieuwsFilm

meest populair