Algemeen

Regisseur 'The Meg 2' hoopt ooit een remake van 'Doom' te mogen maken

Wellicht een manier om de zure nasmaak van 2005 weg te spoelen...

door Arjen Rooseboom om 18:02 in Algemeen
Regisseur Ben Wheatley mag voorlopig eerst aan de slag met The Meg 2, maar heeft het bewerken van een videogame eveneens nog niet opgegeven, ondanks zijn vertrek bij Tomb Raider 2.

Wheatley is nog steeds erg geïnteresseerd in het maken van een film die gebaseerd is op een computerspel en als hij zou mogen kiezen, gaat hij het liefste voor de immer populaire gamereeks Doom.

In de podcast van THE PLAYLIST zei hij onlangs: "Beide aspecten zijn zo met elkaar verweven, nietwaar? Het is alsof het lastig is omdat ze zich heen en weer bewegen in termen van verwijzingen. De dingen waarvan je denkt dat ze trouw blijven, komen vaak uit films".

"En als je het interactieve element ervan weghaalt, blijft er dus niet veel meer over, snap je? Toch wil ik graag een 'Doom'-film maken. Ik weet dat het al is gebeurd, maar kom op..."

Het blijft moeilijk om te slagen
De eerste poging tot het verfilming van Doom stamt alweer uit 2005 en bevatte grote namen als Dwayne 'The Rock' Johnson, Karl Urban en Rosamund Pike. Ondanks hun sterrenstatus wist het sciencefiction vehikel geen hoge ogen te gooien en stelde zowel kritisch als commercieel teleur.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

KeesjeNL

Avatar

Dit keer hoop wel met digitaal uitgewerkte vijanden (geen mannen in monsterpakken) waar (net als de game) de darmen en botsplinters over je scherm heen spatten.

NieuwsFilm

meest populair