Marvel komt opnieuw met een andere Mandarin in 'Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings'

Marvel komt opnieuw met een andere Mandarin in 'Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings'

Na Iron Man 3 krijgen we opnieuw een afwijkende Mandarin te zien.

De Marvel-film Iron Man 3 is niet de meest geliefde film in het Marvel Cinematic Universe en dat heeft vooral te maken met de wijze waarop The Mandarin wordt afgebeeld via het figuur Trevor Slattery. De fans namen het Marvel en de regisseur niet in dank af.

In Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings krijgen we de echte Mandarin te zien. Het personage wordt namelijk gespeeld door acteur Tony Chiu-Wai Leung. Maar ook nu zal het filmpersonage niet trouw zijn aan de comics.

Een ander soort Mandarin
Entertainment Weekly sprak met meerdere mensen over de film. "Dit is geen 'Luke, I am your father' twist," zei Kevin Feige, de grote baas bij Marvel Studios. "Hij weet wie zijn vader is, en hij heeft besloten die wereld achter zich te laten voordat hij er weer in wordt opgezogen."

"Een personage als Wenwu had gemakkelijk een eendimensionale schurk zonder hart kunnen zijn. Tony verrijkte het personage en nu is het een antagonist met een groot vermogen om lief te hebben," voegde regisseur Destin Daniel Cretton toe.

Een schurk met meerdere namen
Alter ego Wenwu van The Mandarin is speciaal voor het MCU bedacht en Feige meldt dat Wenwu meerdere namen heeft gehad in zijn leven. Producent Jonathan Schwartz verklaart het misschien iets beter: "Ik denk dat mensen bij het horen van The Mandarin iets heel specifieks verwachten, en dat is misschien niet wat ze krijgen. Ze krijgen hopelijk een meer complexe en gelaagde blik op het personage dan dat ze zouden verwachten."



NieuwsFilm

meest populair