Wat zijn die gigantische leeuwen in de trailer van 'Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings'?

Wat zijn die gigantische leeuwen in de trailer van 'Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings'?

We leggen de tempelleeuwen voor je uit.

De eerste trailer van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings laat een aantal keren grote leeuwachtige wezens zien. Maar wat zijn dat nou eigenlijk?

De film Shang-Chi is heel duidelijk verbonden aan Oost-Aziatische geschiedenis en cultuur. Dat we twee leeuwachtige wezens zien is daar een teken van. Het gaat zeer waarschijnlijk om tempelleeuwen, die niet in de comics te zien waren maar dus wel hun live-action Marvel-debuut gaan maken met deze film.

De tempelleeuwen
De tempelleeuwen zijn direct verbonden aan het China van duizenden jaren geleden. De leeuwen stonden vaak bij belangrijke plaatsen, zoals tombes, paleizen en (de naam zegt het al) tempels.

Verder zijn ze vaak verbonden aan het Chinese boeddhisme, en verschijnen ze meestal in tweetallen: mannelijk en vrouwelijk. Daarmee vertegenwoordigen de tempelleeuwen yin en yang.

Bekijk de afbeelding
In de trailer van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings kan je de tempelleeuwen tweemaal zien. Het eerste moment is een shot van de Ten Rings, en staan de leeuwen op de achtergrond. Het tweede moment zie je hierboven; een van de leeuwen rent naast een leger en strijdt tegen een onzichtbare bedreiging.

NieuwsFilm

meest populair