3 dikke aanraders die nu gewoon op Netflix staan

3 dikke aanraders die nu gewoon op Netflix staan

Ontdek de goudmijn die Netflix te bieden heeft.

Netflix heeft honderden films in zijn catalogus staan. Soms zie je dan ook door de bomen het bos niet meer. Wij hebben door de catalogus heen gesnoeid en vandaag wederom drie interessante, sterke films - die dus gewoon op Netflix staan - voor je op een rijtje gezet.

Inglourious Basterds (2009)
Bekijk de afbeeldingRegie: Quentin Tarantino | Cast: Brad Pitt, Mélanie Laurent, Christoph Waltz, e.a.
De joodse Shosanna Dreyfus ziet met haar eigen ogen hoe haar familie op brute wijze wordt omgebracht door de Duitsers. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze de eigenaar wordt van een bioscoop. Later wordt Dreyfus gedwongen om een nazi-première te houden, maar haar filmtheater blijkt ook de plek die een groep Amerikaanse soldaten heeft uitgekozen voor een confrontatie.

Ma Rainey's Black Bottom (2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: George C. Wolfe | Cast: Viola Davis, Chadwick Boseman, Glynn Turman, e.a.
Chicago, 1927. Blueszangeres Ma Rainey komt met haar band een plaat opnemen in de opnamestudio. De onverschrokken diva houdt strak de regie en laat zich door niemand iets vertellen, ook niet door de witte studiobaas en haar strijdvaardige, maar gedoemde trompettist Levee. De musici belanden in scherpe discussies, die de nodig trauma's doen blootleggen.

Zodiac (2007)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Fincher | Cast: Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo, Robert Downey Jr., e.a.
In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw wordt San Francisco opgeschrikt door de moordpartijen van een seriemoordenaar die zichzelf Zodiac noemt. Met zijn cryptische en treiterende raadsels en brieven weet hij een journalist, cartoonist en rechercheur jarenlang bezig te houden. Zij zetten alles op het spel om de dader te vinden, met alle gevolgen van dien.



Lees ook:



NieuwsFilm

meest populair