Netflix

3 dikke aanraders die nu gewoon op Netflix staan

Ontdek de goudmijn die Netflix te bieden heeft.

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Netflix
Netflix heeft honderden films in zijn catalogus staan. Soms zie je dan ook door de bomen het bos niet meer. Wij hebben door de catalogus heen gesnoeid en vandaag wederom drie interessante, sterke films - die dus gewoon op Netflix staan - voor je op een rijtje gezet.

Inglourious Basterds (2009)
Regie: Quentin Tarantino | Cast: Brad Pitt, Mélanie Laurent, Christoph Waltz, e.a.
De joodse Shosanna Dreyfus ziet met haar eigen ogen hoe haar familie op brute wijze wordt omgebracht door de Duitsers. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze de eigenaar wordt van een bioscoop. Later wordt Dreyfus gedwongen om een nazi-première te houden, maar haar filmtheater blijkt ook de plek die een groep Amerikaanse soldaten heeft uitgekozen voor een confrontatie.

Ma Rainey's Black Bottom (2020)
Regie: George C. Wolfe | Cast: Viola Davis, Chadwick Boseman, Glynn Turman, e.a.
Chicago, 1927. Blueszangeres Ma Rainey komt met haar band een plaat opnemen in de opnamestudio. De onverschrokken diva houdt strak de regie en laat zich door niemand iets vertellen, ook niet door de witte studiobaas en haar strijdvaardige, maar gedoemde trompettist Levee. De musici belanden in scherpe discussies, die de nodig trauma's doen blootleggen.

Zodiac (2007)
Regie: David Fincher | Cast: Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo, Robert Downey Jr., e.a.
In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw wordt San Francisco opgeschrikt door de moordpartijen van een seriemoordenaar die zichzelf Zodiac noemt. Met zijn cryptische en treiterende raadsels en brieven weet hij een journalist, cartoonist en rechercheur jarenlang bezig te houden. Zij zetten alles op het spel om de dader te vinden, met alle gevolgen van dien.Lees ook:4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Joost van den Heuvel

Avatar

Moet je wel snel zijn als je Inglourious Basterds wilt kijken, want die verdwijnt na overmorgen van Netflix. Zal vast wel weer een keer terugkomen, maar toch.

jeff1983

Avatar

Zodiac is wel één van de beste films in dit genre.. Inglourious Basterds moet je alleen al zien vanwege de acteerprestaties van Christoph Walz, geniaal!

Sunspot

Avatar

Inglorious Bastards is fokking nice!!!

RoberPaulsen

Avatar

Zodiac en Inglorious Basterds zijn fantastisch.
De andere klinkt interessant.

NieuwsFilm

meest populair