Netflix-baas hoopt op samenwerking met Christopher Nolan

Netflix-baas hoopt op samenwerking met Christopher Nolan

Scott Stuber denkt dat het er misschien wel in zit...

Christoper Nolan is een grote voorstander van de bioscoop. De regisseur bracht dan ook zijn laatste film Tenet uit, ondanks het feit dat dit erg lastig was i.v.m. de coronacrisis. Toch hoopt Netflix Nolan zo ver te krijgen om met ze samen te werken.

Volgens Netflix-baas Scott Stuber zit dit er niet meteen in. Enkele maanden geleden liet Warner Bros nog weten al hun 2021 films tegelijkertijd in de bioscoop als zowel op hun streamingdienst uit te brengen, iets wat de Inception-regisseur in het verkeerde keelgat schoot. Hij zette dan ook meteen een punt achter zijn lange samenwerking met de studio.

Gesprek
Toch heeft Nolan al meerdere gesprekken gehad met Stuber, maar ze kwamen nog nooit tot een overeenkomst: ''Chris en ik hebben elkaar al vrij uitgebreid gesproken, maar hij wil nog steeds dat al zijn films een globale bioscooprelease krijgen. Zolang we hem dat niet kunnen bieden, denk ik dat een samenwerking lastig is''.

Stuber denkt echter dat hier in de toekomst wel eens verandering in zou kunnen komen. Netflix heeft al heel wat grote regisseurs weten aan te trekken, zoals o.a. Martin Scorsese, Spike Lee en David Fincher.

Oscars
Stuber verwacht dat als Netflix maar genoeg Oscarnominaties krijgt, meer grote namen geïnteresseerd zullen zijn in een samenwerking. Dit jaar was de streaminggigant dan ook voor het tweede jaar op rij de meest genomineerde studio.

''Als je de meeste Oscarnominaties binnenhaalt, maak je wel meteen duidelijk aan de artistieke gemeenschap dat je bij Netflix je dromen waar kan maken'' gaat Stuber verder. ''Dit zal niet alleen voor nieuwe partners zorgen, maar ook nieuwe abonnees opleveren''.

''We hebben dat ik het verleden al eerder zien gebeuren, met de grote successen van Roma en Marriage Story. Net als toen zorgen onze Oscargenomineerde films van 2021 eveneens voor een stijging in ons ledenaantal''.

NieuwsFilm

meest populair