Fan van rampenfilms? Check dan deze films op Netflix

Fan van rampenfilms? Check dan deze films op Netflix

Check hier vijf tips voor fans van rampenfilms.

Netflix heeft een gigantisch aanbod van duizenden films en series. Soms kan het moeilijk zijn om de bomen door het bos te zijn en dus kijken we vandaag eens naar vijf toffe rampenfilms op de streamingdienst.

2012 (2009)
Bekijk de afbeeldingRegie: Roland Emmerich | Cast: John Cusack, Amanda Peet, Chiwetel Ejiofor, Thandie Newton
Een wetenschapper ontdekt in 2009 dat er 'iets' mis is met de deeltjes die de zon uitstraalt. Dat 'iets' zal leiden tot een groot aantal allesvernietigende rampen. Die rampen zullen plaatsvinden in het jaar 2012, rond de tijd dat de Maya kalender afloopt. Omdat de grote overheden van de wereld voorkennis hebben, kan men proberen zoveel mogelijk mensen te redden. In alle tumult die ontstaat probeert Jackson Curtis samen met zijn familie de rampen te overleven.

San Andreas (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: Brad Peyton | Cast: Dwayne Johnson, Carla Gugino, Alexandra Daddario, Ioan Gruffudd
Het verhaal van San Andreas: 3D speelt zich af in Californië waar een enorme aardbeving plaatsvindt en richt zich op de enorme schade die het achterlaat. De hoofdpersoon reist van Los Angeles naar San Francisco met een onconventioneel vervoermiddel waarvan momenteel nog onduidelijk is wat het is. Hij maakt de reis om het goed te maken met zijn ex-vrouw en zijn kinderen, die momenteel bij een andere vent wonen

Twister (1996)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jan de Bont | Cast: Helen Hunt, Bill Paxton, Cary Elwes, Jami Gertz
Jo en Bill zijn twee tornadojagers, wiens enthousiasme grenst aan bezetenheid. Samen met een team van wetenschappers hebben ze slechts een droom: met de meest geavanceerde meetapparatuur het hart van een tornado binnendringen. Het team vertrekt naar het mekka voor elke tornadojager: Tornado Valley.

Into the Storm (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: Steven Quale | Cast: Richard Armitage, Sarah Wayne Callies, Matt Walsh, Max Deacon
Het dorpje Silverton wordt verwoest door een onverwachte reeks krachtige tornado's en de inwoners krijgen ook nog een lading monsterlijke cyclonen op hun af. Waar de slimme mensen schuilen, zetten stormjagers alles op alles om dichtbij te kunnen komen.

The Wandering Earth (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: Frant Gwo | Cast: Chuxiao Qu, Jacky Wu, Guangjie Li, Man Tat Ng
Wandering Earth is het verhaal van mensen die samenwerken om de Aarde te redden van de zon, die implodeert. En dus voorzien ze de planeet van gigantische stuwrakketten, die de Aarde naar een nieuw zonnestelsel moeten bewegen. Vooral mooi aan de film is dat deze geen puur Chinese helden heeft, maar ook uit andere landen komen personages die een cruciale rol spelen.

NieuwsFilm

meest populair