James Bond-film 'Spectre' had een gruwelijk oorsprongsverhaal voor Blofeld

Dit is een vrij bizar verhaal!

Jim Pedd 9 mei 2021 10:31 in Featured
In James Bond-film No Time to Die keert Blofeld terug. Wat nou als de film een ongebruikt oorsprongsverhaal voor de superschurk zou gebruiken?

Blofeld was jarenlang in de franchise een belangrijke slechterik, die jarenlang het hoofd van SPECTRE was. Tot een rechtszaak een tijdelijk einde aan zijn tijd in de franchise maakte. Pas met Spectre keerde het personage terug, gespeeld door acteur Christoph Waltz.

Blofeld de kannibaal
Oorspronkelijk had men een verhaal voor Blofeld bedacht waarin hij een kannibaal was. In No Time to Die heeft Blofeld een link met de nieuwe schurk Safin. Welke dat precies is moeten we natuurlijk nog leren, maar wellicht zijn ze gelinkt via de organisatie Spectre.

In de film Spectre leerden we nog maar weinig over het oorsprongsverhaal van Blofeld. We kregen wat aanwijzingen voor de manier waarop hij van een adoptiebroer van James Bond verwerd tot een slechterik, maar het werd niet echt uitgewerkt.

In een vroege versie van het scenario van Spectre onthulde Blofelds voormalig partner Mr. White aan James Bond dat hij en Blofeld onderdeel uitmaakten van het Franse vreemdelingenlegioen, en dan specifiek van een sectie met de naam Les SPectres de Pierre.

De unit voerde heel wat illegale operaties uit, en een belangrijk moment in het leven van Blofeld speelde zich af tijdens een van hun missies. Ze kwamen vast te zitten in een zandstorm en zonder rantsoenen en een grote kans op sterfte door dorst en honger, doodde Blofeld alle mannen behalve Mr. White.

De twee aten de lichamen van hun voormalig partners op en konden zo overleven. Overigens spaarde Blofeld Mr. White alleen maar omdat hij hem nodig had om het eten te kunnen dragen. Daarmee kreeg Blofeld dus een vrij opmerkelijk oorsprongsverhaal, dat wellicht in No Time to Die op de een of andere manier gebruikt kan worden.

NieuwsFilm