Michael B. Jordan zegt waarom hij 'Creed 3' zelf regisseert

Hij is er duidelijk klaar voor.

Michael B. Jordan is al lange tijd een bekend gezicht in Hollywood. Zo wist hij hoge ogen te gooien in kleinere films als Fruitvale Station en Just Mercy, maar ook in blockbusters als Black Panther en Creed. Nu legt hij uit waarom hij de derde Creed film zelf regisseert.

Jordan vertolkt natuurlijk ook opnieuw de hoofdrol, maar zal deze keer dus eveneens achter de camera plaats nemen. Dit is in zijn ogen 'het perfecte moment': ''Adonis Creed is het enige personage dat ik voor de derde keer ga spelen. Ik ken de Creed-wereld, ik ken het opnameproces van de films, ik ken het personage en ik heb een duidelijke visie''.

Veel geleerd
Ondanks het feit dat dit dus Jordan's eerste keer wordt als regisseur, zegt hij veel opgestoken te hebben van zijn samenwerkingen met regisseurs als Denzel Washington (A Journal for Jordan), Ryan Coogler (Black Panther) en Stefano Sollima (Without Remorse). Ook kreeg hij advies van David O. Russell en Ben Affleck.

''Ze hebben me veel wijze raad en tips gegeven en ik leer bij elk project iets bij. Dat heeft me langzaam op mijn regiedebuut voorbereid. Ik ben er dus klaar voor!''

Wat te verwachten
Plotdetails moeten nog bevestigd worden, maar Jordan speculeerde zelf al eens dat WBC-zwaargewichtkampioen Deontay Wilder de zoon van Clubber Lang (Mr. T uit Rocky III) kon gaan spelen. In Creed II zagen we de zoon van Ivan Drago (Dolph Lundgren uit Rocky IV).

Naar verluid zullen ook love-interest Tessa Thompson en moeder Phylicia Rashad terugkeren.

NieuwsFilm

meest populair