Waarom James Gunn geen interesse meer heeft in deze grote Marvel-film

Waarom James Gunn geen interesse meer heeft in deze grote Marvel-film

Eerder wilde Gunn de Thunderbolts eigenlijk nog graag naar het witte doek brengen.

Marvel werkt, als we alle geruchten mogen geloven, achter de schermen aan een film rondom de Thunderbolts, een bekend schurkenteam. In het verleden heeft Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn aangegeven zich graag beschikbaar te willen stellen voor die regieklus. Maar is dat nog steeds zo?

Het antwoord blijkt 'niet echt'. Dat heeft Gunn gisteren laten weten tijdens een spontaan rondje vraag-en-antwoord met fans op Instagram. Als Marvel de Thunderbolts inderdaad naar het witte doek (of kleine scherm) wil brengen, hoeft de studio dus niet per se bij hem aan te kloppen.

De Thunderbolts waren oorspronkelijk een groep schurken die zich vermomden als superhelden. Latere versies van het team lijken meer op de Task Force X, de officiële benaming van het Suicide Squad-team van DC.

Hoe komt het dan dat Gunn zijn interesse in het project heeft verloren? Dat heeft alles te maken met het bovenstaande. Nu hij The Suicide Squad voor DC heeft mogen maken, is zijn behoefte om een film te maken over een slechterikenteam eigenlijk al voldoende bevredigd, zo vertelde hij.

Gunns laatste projecten voor Marvel zijn vooralsnog Guardians of the Galaxy Vol. 3 en een extra Holidays Special voor Disney+. Ook heeft hij de afgelopen weken meermaals bevestigd dat het avontuur van het huidige Guardians-team na de derde film wat hem betreft is afgerond.

NieuwsFilm

meest populair