Spannende scifi-thriller 'Oxygen' knalt naar de eerste plaats op Netflix

Spannende scifi-thriller 'Oxygen' knalt naar de eerste plaats op Netflix

Van de maker van 'Haute Tension, The Hills Have Eyes, Mirrors, Piranha, Horns en Crawl'...

Een Netflix-original is sinds deze week de meest bekeken film op het streamingplatform. Afgelopen woensdag kwam Oxygen online te staan en het bleek meteen een instant hit onder de abonnees, aangezien hij in rap tempo naar de top schoot.

De Franstalige film is een high-concept claustrofobische thriller met in de hoofdrol Mélanie Laurent (Shosanna uit Inglourious Basterds).

Het verhaal volgt een jonge vrouw (Laurent) die wakker wordt in een medische cryo-eenheid. Zonder enig idee van wie ze is of wat ze doet, opgesloten in een ruimte die niet groter is dan een lijkkist, moet ze haar geheugen weer opbouwen om een ​​uitweg te vinden uit deze levende nachtmerrie voordat ze zonder zuurstof komt te zitten.

Alexandre Aja
Regisseur van dienst is Alexandre Aja, die bekend staat om zijn brede horrorachtergrond met onder andere The Hills Have Eyes (2006) en Crawl (2019).

Volgens Rotten Tomatoes geldt de film als de hoogst genoteerde titel van Aja's carrière. Momenteel scoort Oxygen een bijna perfecte 94%. De publieksbeoordeling is iets lager, maar nog steeds zeer positief: 78%.



NieuwsFilm

meest populair