Netflix

Spannende scifi-thriller 'Oxygen' knalt naar de eerste plaats op Netflix

Van de maker van 'Haute Tension, The Hills Have Eyes, Mirrors, Piranha, Horns en Crawl'...

door Arjen Rooseboom om 14:37 in Netflix
Een Netflix-original is sinds deze week de meest bekeken film op het streamingplatform. Afgelopen woensdag kwam Oxygen online te staan en het bleek meteen een instant hit onder de abonnees, aangezien hij in rap tempo naar de top schoot.

De Franstalige film is een high-concept claustrofobische thriller met in de hoofdrol Mélanie Laurent (Shosanna uit Inglourious Basterds).

Het verhaal volgt een jonge vrouw (Laurent) die wakker wordt in een medische cryo-eenheid. Zonder enig idee van wie ze is of wat ze doet, opgesloten in een ruimte die niet groter is dan een lijkkist, moet ze haar geheugen weer opbouwen om een ​​uitweg te vinden uit deze levende nachtmerrie voordat ze zonder zuurstof komt te zitten.

Alexandre Aja
Regisseur van dienst is Alexandre Aja, die bekend staat om zijn brede horrorachtergrond met onder andere The Hills Have Eyes (2006) en Crawl (2019).

Volgens Rotten Tomatoes geldt de film als de hoogst genoteerde titel van Aja's carrière. Momenteel scoort Oxygen een bijna perfecte 94%. De publieksbeoordeling is iets lager, maar nog steeds zeer positief: 78%.3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Daanminator

Avatar

Lijkt op buried met ryan Renolds.

horizon

Avatar

Maakt niet uit.

Oxygen is toffe film.

Dirk Diggler

Avatar

Waarom Oxygen, terwijl de film Oxygène heet, staat ook zo op Fletnix en IMDB, of moet het perse in het engels zijn, anders snapt men niet dat het om zuurstof gaat

NieuwsFilm

meest populair