'The Matrix 4' moest gigantisch bedrag uitgeven om in San Francisco te mogen filmen

'The Matrix 4' moest gigantisch bedrag uitgeven om in San Francisco te mogen filmen

Een half miljoen, alleen al aan politiebewaking.

The Matrix 4 heeft maar liefst 420.000 dollar uitgegeven, alleen om opnames te mogen maken in de Amerikaanse stad San Francisco.

Na jaren aan geruchten over een vierde Matrix-film, kondigde Warner Bros. het project in augustus 2019 officieel aan. De productie ging begin 2020 van start, maar werd vervolgens stilgelegd vanwege de coronapandemie. Later werden ze hervat en intussen zijn de opnames afgerond.

Dure productie
Hoewel nog maar weinig details bekend zijn over het plot van de film, komen zo nu en dan wat details naar buiten over de productie. Zo blijkt dat Adobe Pictures maar liefst 420.000 dollar moest betalen voor de diensten van het San Francisco Police Department.

De volgende film in de The Matrix-franchise nam daar in februari 2020 delen op. We zagen op setfoto's onder meer hoe een stuntman van Keanu Reeves aan een koord vloog, en hoe de crew vanuit helikopters stunts opnam. De politie werd vooral ingeschakeld om ervoor te zorgen dat omstanders niet in de weg kwamen te staan.

Maar de kosten voor de politie zijn wel erg hoog. Ter vergelijking: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings moest 162.000 dollar aan de politie in San Francisco uitgeven en Venom: Let There Be Carnage moest 192.000 dollar overboeken. The Matrix 4 was dus tweemaal zoveel kwijt, wat te maken zal hebben met de productieduur.

Waar oorspronkelijk vier dagen opgenomen zou worden in San Francisco, werden dat er 21.

NieuwsFilm

meest populair