Hoe het einde van 'A Quiet Place: Part II' een Part III opzet [SPOILER!]

Hoe het einde van 'A Quiet Place: Part II' een Part III opzet [SPOILER!]

Het eerste deel eindigde op een soortgelijke manier...

Waarschuwing vooraf: Als je A Quiet Place II nog moet of wilt zien, is het verstandig nu weg te klikken, anders doorlezen op eigen risico.

De sequel op de horrorhit uit 2018 zet de strijd van de familie Abbot tegen de buitenaardse op geluid jagende monsters voort en eindigt net als zijn voorganger met een abrupte overgang naar zwart beeld voordat de aftiteling begint te rollen.

Tijdens de climax van de film is de familie namelijk gescheiden. Terwijl dochter Regan (Millicent Simmonds) haar gehoorimplantaat gebruikt om de ultrahoge geluidsfrequentie over de radio te verzenden, pikt zoonlief Marcus (Noah Jupe) datzelfde signaal op en gebruikt het om een monsteraanval af te slaan.

Onverwachts en daardoor zeer effectief
Direct daarna springt het beeld op zwart en starten de credits. Waar je juist zou verwachten dat de familie weer herenigd zou worden, is het een schokkend moment wat echter briljant werkt en volgens velen precies de indruk maakt die regisseur John Krasinski ermee bedoelt.

Het kan dus bijna niet anders dan dat het een kwestie van tijd is voordat deel 3 in productie gaat die de draad meteen op dit punt oppakt, want er moet duidelijk nog een hoop gebeuren voordat we van een 'happy end' kunnen spreken.

NieuwsFilm

meest populair