Fun Fact: Danny Elfman zette vliegtuig op stelten tijdens componeren 'Batman'-soundtrack

Hij trok onbedoeld de aandacht van het cabinepersoneel...

Arjen Rooseboom 8 juni 2021 15:25 in Featured
De score van Danny Elfman voor Tim Burton's geliefde Batman-verfilming uit 1989 is iconisch, vaak gebruikt in andere DC-thema's en zelfs nog te horen in enkele Batman-attracties bij pretparken. Het moment van componeren was echter een stuk minder prettig.

Elfman vertelde aan WTF een grappige anekdote over hoe hij de inspiratie kreeg tijdens een vlucht van London naar Los Angeles en daarmee het cabinepersoneel de stuipen op het lijf joeg:

"Het trof me op het slechtst mogelijke moment. Op weg naar huis in een 747. Hoe moest ik dit doen? Als ik wachtte, ging ik het allemaal vergeten, want tijdens het landen werd er ook muziek afgespeeld".

"Ik begon naar de badkamer heen en weer te rennen terwijl ik de noten neuriede en opnam en weer terug naar mijn stoel, want ik wilde dit de man naast mij niet aandoen".

Terrorist
Echter trok Elfman daarmee onbedoeld de aandacht van de stewardessen die zijn gedrag steeds verdachter vonden en bang waren dat hij iets vreemds van plan was.

Na tien minuten stonden ze hem op te wachten om te vragen wat hij zo vaak aan het uitspoken was. En toen moest Elfman dus uitleggen dat hij in zijn hoofd de Batman-soundtrack stukje bij beetje uitwerkte. De rest is natuurlijk geschiedenis.

NieuwsFilm