Algemeen

Slecht nieuws voor Denis Villeneuve; 'Dune' krijgt toch geen exclusieve bioscooprelease

De blockbuster zal dus wel gelijktijdig in de cinema als zowel op HBO Max te zien zijn.

door Wouter Drummen om 09:00 in Algemeen
Eind vorig jaar liet Warner Bros weten dat al hun 2021-films gelijktijdig in de cinema als zowel op de streamingdienst uitgebracht zou worden. Heel even leek het erop dat niet zou gelden voor Dune, maar helaas moet ook de film van Denis Villeneuve hieraan geloven.

Christopher Nolan was het duidelijk niet eens met de beslissing van Warner Bros. Eerder dit jaar liet de geliefde regisseur dan ook weten een punt te zetten achter hun twee decennia lange samenwerking.

Ook Villeneuve liet van zich horen. Zo is de Blade Runner 2049-regisseur bang dat hij geen vervolg zal kunnen maken als het eerste deel geen box-office kraker zal worden.

Toch niet
Er was een sprankje hoop voor Villeneuve, aangezien midden mei werd beticht dat Dune in de Verenigde Staten toch een exclusieve bioscooprelease zou krijgen. Dat blijkt echter niet te kloppen.

Enkele Warner Bros.-bonzen hebben nu namelijk bevestigd dat Dune, net als alle andere 2021-films van de studio, gelijktijdig in de bioscoop en op HBO Max te zien zal zijn. Pas vanaf 2022 zal Warner weer films exclusief op het grote scherm uitbrengen.

Succes
Toch toonde A Quiet Place Part II, die enkel in de cinema uitkwam, aan dat succes mogelijk is. Zo brak de film recentelijk nog het record voor beste Amerikaanse box-officedebuut tijdens de coronacrisis.

Ook productiehuis Legendary had kritiek op de releasestrategie van Warner Bros, terwijl ze samen werkten aan Dune. Net als Villeneuve vreest Legendary dat het nu niet meer komt van een Dune-franchise.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Als DV het vervolg maar gaat maken.
Dit zal ongetwijfeld DE film van het jaar worden en een open einde zonder uitzicht op een (goed) vervolg is onverteerbaar.

Sietzet

Avatar

*2020=2021

Overlord

Avatar

Een beetje filmliefhebber gaat deze film toch in de bioscoop kijken ?

Pronk47

Avatar

Ik ga en moet deze gewoon in de bioscoop zien.

donniebrasco

Avatar

Fijn hé al die streamingdiensten!

Steve-O

Avatar

Als het maar een vervolg krijgt Smiley face

aspers

Avatar

Ja, logisch toch. HBO heeft niet zo'n deal gesloten om alleen de afdankertjes gelijktijdig te kunnen streamen. Dit is juist zo'n film waarvan ook HBO het zal moeten hebben.

Maac

Avatar

Overlord "Een beetje filmliefhebber gaat deze film toch in de bioscoop kijken ?"
Waarom ben je dan een filmliefhebber? Ik bedoel, meer dan een ander?

Ik gokte erop dat Dune de enige film zou zijn dit jaar waar ik naartoe zou gaan, maar als 'ie gelijktijdig een digitale release krijgt zet ik 'm mooi thuis op.

Vervelend nieuws voor Villeneuve en als het een vervolg in de weg zou staan is dat al helemaal klote, maar voor mij persoonlijk klinkt het vermijden van de bioscoop als muziek in de oren.

MichaelCaine

Avatar

+1 Maac lekker thuis met een dikke joint op mijn bank ben ik een happy filmliefhebber.. dat gelul dat je alleen liefhebber kan zijn als je je laat irriteren door 40 aso's die overal doorheen lullen, lachen om BS en heel stoer vertellen dat Superman niet in Endgame zit omdat "ie dood is"... 55inch 4k en surround soundsysteem thuis en ik mis niks en geniet met volle teugen..
PS On: Dit is DE film van de laatste 10 jaar, WB weet dit dus zou deel 2 toch een zekerheidje zijn..?

Hyenas

Avatar

Ik heb een 75 inch, 4K tv in een aparte kamer met surround sound. In de kamer staat een bank, tv, aantal gitaren en een verzameling game consoles en comics. De bioscoop hoeft dus voor mij ook niet als ik eerlijk ben.

Jkorpor030

Avatar

Ik vermoed dat ik deze gewoon thuis op 85" met 7.2 ga kijken ...

ShinobiX9X

Avatar

Ik ben een filmliefhebber, ik houd van films. En ik kijk ze liever thuis.
Dit jaar is goed voor mij, nu moet ik minder lan wachten om van de film te genieten!

jahappey

Avatar

Waarom is dit nou precies slecht nieuws?

Master Of Films

Avatar

jahappey "Waarom is dit nou precies slecht nieuws?"
De verwachting (van o.a. Villeneuve) is dat Legendary waarschijnlijk meer geld gaat verliezen, omdat Dune ook tegelijkertijd op HBO Max (in 4K/Atmos) te zien is. Naast de legale HBO Max versie dat alleen in bepaalde landen legaal te zien is, kan de rest van de wereld een HMAX versie gaan pindakazen. Warner Bros compenseert wel wat geld voor de HBO Max versie aan Legendary, maar is dat genoeg voor Legendary. Van Villeneuve is het begrijpelijk dat het geen zin meer heeft om een vervolg te maken, vanwege een box office flop.

NieuwsFilm

meest populair