Slecht nieuws voor Denis Villeneuve; 'Dune' krijgt toch geen exclusieve bioscooprelease

Slecht nieuws voor Denis Villeneuve; 'Dune' krijgt toch geen exclusieve bioscooprelease

De blockbuster zal dus wel gelijktijdig in de cinema als zowel op HBO Max te zien zijn.

Eind vorig jaar liet Warner Bros weten dat al hun 2021-films gelijktijdig in de cinema als zowel op de streamingdienst uitgebracht zou worden. Heel even leek het erop dat niet zou gelden voor Dune, maar helaas moet ook de film van Denis Villeneuve hieraan geloven.

Christopher Nolan was het duidelijk niet eens met de beslissing van Warner Bros. Eerder dit jaar liet de geliefde regisseur dan ook weten een punt te zetten achter hun twee decennia lange samenwerking.

Ook Villeneuve liet van zich horen. Zo is de Blade Runner 2049-regisseur bang dat hij geen vervolg zal kunnen maken als het eerste deel geen box-office kraker zal worden.

Toch niet
Er was een sprankje hoop voor Villeneuve, aangezien midden mei werd beticht dat Dune in de Verenigde Staten toch een exclusieve bioscooprelease zou krijgen. Dat blijkt echter niet te kloppen.

Enkele Warner Bros.-bonzen hebben nu namelijk bevestigd dat Dune, net als alle andere 2021-films van de studio, gelijktijdig in de bioscoop en op HBO Max te zien zal zijn. Pas vanaf 2022 zal Warner weer films exclusief op het grote scherm uitbrengen.

Succes
Toch toonde A Quiet Place Part II, die enkel in de cinema uitkwam, aan dat succes mogelijk is. Zo brak de film recentelijk nog het record voor beste Amerikaanse box-officedebuut tijdens de coronacrisis.

Ook productiehuis Legendary had kritiek op de releasestrategie van Warner Bros, terwijl ze samen werkten aan Dune. Net als Villeneuve vreest Legendary dat het nu niet meer komt van een Dune-franchise.

NieuwsFilm

meest populair