Thanos-bedenker vreesde enorm voor floppen 'Avengers: Infinity War'

Thanos-bedenker vreesde enorm voor floppen 'Avengers: Infinity War'

Jim Starlin vreesde dat Thanos zou floppen, net als Justice League.

Voordat Avengers: Infinity War in de bioscoop te zien was, vreesde Jim Starlin - schrijver van de gelijknamige comics - dat de superheldenfilm een enorme flop zou zijn. Hij vreesde voor een Justice League-achtige situatie.

Waar Justice League geen groot succes bleek en eigenlijk gewoon dusdanig flopte dat Warner Bros. al zijn DCEU-plannen omver moest gooien, gold dat natuurlijk niet voor Infinity War. Niet alleen werd de film goed ontvangen, het was ook een van de best verdienende films ooit.

Grote vrees
"Ik had het wel zwaar op een aantal momenten voor de release van Infinity War," vertelde Starlin. "Ik was op de set geweest voor de opnames van een cameo en had daar een gesprek met de twee schrijvers, Markus en McFeely en ook best even gesproken met Joe Russo."

"In Infinity War hadden ze een half uur dat ze eruit haalden, waarin we de achtergrond van Thanos zouden leren. Het was blijkbaar een half uur zonder de Avengers. Dus ik dacht: 'Dat is behoorlijk cool'."

"Toen bevond ik mij op een vliegtuig en keek ik Justice League, waarin ze ineens Steppenwolf erin gooiden en hij zijn ding doet. Uiteindelijk was dat gewoon een slechte film. Dus een maand voordat Infinity War uitkwam, liet Russo weten dat ze dat half uur van Thanos eruit moesten halen. En echt het enige dat ik kon denken was: ze gaan het een soort Justice League maken."

Gelukkig bleek dat zeker niet het geval.

NieuwsFilm

meest populair