'Pirates of the Caribbean'-castlid is woedend op Disney na wippen Johnny Depp

'Pirates of the Caribbean'-castlid is woedend op Disney na wippen Johnny Depp

Niet iedereen staat achter de keuze van Disney.

Nadat acteur Johnny Depp door Disney gedumpt werd bij de Pirates of the Caribbean-franchise, viel hem datzelfde lot te beurt bij Fantastic Beasts van Warner Bros., en nu is er een acteur die zich daar tegen uitspreekt.

Johnny Depp heeft al van heel wat fans steun. Zo was er een populaire petitie die duizenden handtekeningen kreeg om de acteur alsnog terug te brengen als Jack Sparrow. Zonder hem geen Pirates of the Caribbean, vinden de ondertekenaars. En nu is ook Greg Ellis van die franchise kritisch.

Niet okay
"Op heel wat fronten werkt hij zich nu een weg voor het wettelijk systeem, dus ik kan daar niet al te veel over vertellen," aldus Ellis. "Maar ik heb mij altijd uitgesproken en zal dat blijven doen."

Volgens hem hebben veel mensen Depp volledig verkeerd afgeschilderd. "Deel daarvan is angst voor media." Mensen willen namelijk niet verkeerd afgeschilderd worden of zelf in een negatief daglicht komen te staan.

"Maar ik vind het ironisch dat een man die zo geliefd en gerespecteerd wordt door zoveel mensen in de entertainmentindustrie, en waar mensen niets anders dan iets positiefs over te zeggen hebben, gedwongen van een film gehaald kan worden. Denk ik dat hij terugkeert? Ja. In hoeverre, dat weet ik niet." Hij maakt zich vooral zorgen over hoe slachtofferschap een belangrijke rol speelt in de industrie.

Ellis speelde in de eerste drie van de vijf films de rol van Theodore Groves.

NieuwsFilm

meest populair