Dit 'Avatar'-spektakel moest van de filmstudio kleiner gemaakt worden

Dit 'Avatar'-spektakel moest van de filmstudio kleiner gemaakt worden

James Cameron weigerde echter.

James Cameron kreeg het verzoek van 20th Century Fox om de scène in Avatar uit 2009, die bekend staat als de vlucht van de Mountain Banshee, in te korten.

Cameron nam een moment vrij van de productie van de Avatar-vervolgen om aan een nieuwe online cursus te werken voor MasterClass. In vijftien video's neemt hij kijkers mee in wat volgens hem belangrijke vaardigheden als filmregisseur zijn. En hij doet intussen wat onthullingen.

Groot spektakel
Cameron vertelt onder meer dat hij ervan houdt om epische spektakelscènes aan zijn films toe te voegen. Hij noemt dat zelf "een film in een film" en geeft als voorbeeld een scène in Avatar waarin Jake Sully leert de Mountain Banshee te berijden.

Cameron kreeg het verzoek van filmstudio 20th Century Fox om het materiaal in te korten omdat het weinig toevoegt aan het narratief van de film. Maar hij stond erop het materiaal in de film te plaatsen.

"Er zijn veel regels en adviezen over wat je in een film moet zetten, en dat het allemaal een doel moet dienen. Maar dat is niet altijd zo. Soms maak je iets gewoon omdat je het wil zien als filmmaker en soms is de enige manier om iets te zien, het te maken. Als ik het wil zien, zijn er heel veel mensen die het ook willen zien. En ze willen het zien omdat het kan, niet omdat het een doel dient. Het doel is om aanwezig te zijn, om in die wereld te verkeren."

NieuwsFilm

meest populair