James Cameron was compleet high van de XTC toen hij 'Terminator 2' schreef

Dat is dus het geheim!

Sinds Judgment Day (1991) lukt het Hollywood niet meer om een nieuw fatsoenlijk en succesvol deel in de Terminator-franchise te lanceren. De laatste 4 pogingen faalden stuk voor stuk.

Maar nu weten we eindelijk waar dat al die tijd aan gelegen heeft, de schrijvers waren gewoon veel te nuchter! James Cameron onthult tegenover SCREENRANT dat hij compleet "in hogere sferen verkeerde" was tijdens het werken aan het verhaal van wat door veel fans al het laatste officiële (en beste) wordt gezien.

Het vervolg op The Terminator uit 1984 viert dit jaar diens 30-jarige jubileum en de regisseur maakte aantekening onder invloed van XTC en het luisteren naar Sting waardoor onder andere het personage van John Connor (Edward Furlong) ontstond:

"Sting zong dat hij hoopte dat de Russen ook van hun kinderen houden. En ik dacht 'Weet je wat? Het idee van een nucleaire oorlog staat zo haaks op het leven zelf'. Et voilà, daar was het kind van Sarah".

Je blijft je verbazen
Natuurlijk is Cameron niet de eerste filmmaker die drugs gebruikt tijdens een creatief proces, maar het zal voor sommigen toch een beetje een verrassing zijn dat de man achter Titanic en Avatar experimenteerde met een drug die toentertijd nog geen mainstream begrip was.

NieuwsFilm

meest populair