"Racistisch" Fox wilde Will Smith dumpen voor 'Independence Day'... omdat hij zwart was

"Racistisch" Fox wilde Will Smith dumpen voor 'Independence Day'... omdat hij zwart was

Tegenwoordig zou de wereld in brand staan...

Waar je vandaag de dag (mede door het gebruik van internet en social media) overal hoort dat alles en iedereen racistisch is, was dat een kwart eeuw geleden nog anders en kreeg je lang niet alles mee.

In de week waarin het 25-jarig jublieum van de scifi-hit Independence Day gevierd wordt, onthullen regisseur Roland Emmerich en producent Dean Devlin in een interview met THE HOLLYWOOD REPORTER dat studio Fox destijds geen fan was van Will Smith en hem eruit probeerden te dwingen... omdat hij zwart was.

Devlin: "Ze zeiden 'Nee, we mogen Will Smith niet, hij is onbekend en dat soort mensen werkt niet op internationale markten. Als je een zwarte lead-actor gaat casten, vermoord je de box-office".

"Het werd een verbale oorlog en Roland kwam toen echt op voor Will. Hij dreigde zelfs met de film naar Universal te gaan. Ik weet niet of dat überhaupt had gekund, maar het was een serieus dreigement".

Sterrenstatus
Smith speelde zoals bekend de hoofdrol als Captain Steven Hiller. In 1996 was hij een grote televisiester dankzij The Presh Prince Of Bel Air en kwam zijn muziekcarrière net op gang, maar op Bad Boys (1995) na moest hij zichzelf nog bewijzen als A-lister in Hollywood.

Smith zijn aanwezigheid zorgde mede voor een gigantische opbrengst van $820 miljoen dollar en volgens velen was zijn afwezigheid in het vervolg Resurgence (2016) één van de redenen waarom die film minder goed ontvangen werd.

NieuwsFilm

meest populair