Marvel-universum meer doen aan representatie de komende jaren

Marvel-universum meer doen aan representatie de komende jaren

En met het objectificeren van vrouwen stopt men ook.

Als het op de representatie van vrouwen aankomt, moet het Marvel Cinematic Universe nog behoorlijk wat werk verrichten. De eerste vrouwelijke superheld van de filmstudio moest bijvoorbeeld maar liefst 11 jaar wachten tot ze een eigen film kreeg: Black Widow.

Maar die komt er nu eindelijk en daarin is Black Widow van actrice Scarlett Johansson allang niet meer het stereotype en geseksualiseerde personage dat we in eerste instantie leerden kennen. Daar is Victoria Alonso, Marvel Studios' Executive Vice President of Production, heel blij mee.

Meer en betere representatie
"Er is een mythe dat de verhalen van vrouwen niet goed verkopen," zegt Alonso. "Dat vrouwen geen superheld kunnen zijn. We hebben echt een heleboel mythes moeten ontkrachten die echt bij Hollywood horen."

Gelukkig is de afgelopen tijd wel gebleken dat vrouwelijke superhelden het ook goed doen aan de box office. Dat bewees Captain Marvel wel, de eerste MCU-film met een vrouwelijke held in de hoofdrol.

En Marvel koos ervoor om in Thor: Ragnarok voor het eerst een vrouwelijke superschurk te gebruiken (in de vorm van Hela). Dan is er nog Avengers: Endgame, waarin de vrouwen van het MCU samenwerkten om de wereld te helpen redden.

Kortom: ze zijn van ver gekomen, maar gaan nu wel de goede kant op.

NieuwsFilm

meest populair