10 van de beste films op Amazon Prime Video van de afgelopen jaren

10 van de beste films op Amazon Prime Video van de afgelopen jaren

Een enorme lijst aan kijktips.

Op Amazon Prime Video staan heel wat goede films uit de afgelopen jaren. FilmTotaal heeft vandaag een handig overzichtje voor gemaakt met tien absolute aanraders uit die categorie.

#1 The Tomorrow War (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Chris McKay | Cast: Chris Pratt, Yvonne Strahovski, J.K.Simmons, e.a.
Tijdreizigers komen uit 2051 met een dringende boodschap: 30 jaar in de toekomst verliest de mens de oorlog tegen dodelijke aliens. De enige hoop op overleven, is om soldaten en burgers naar de toekomst te brengen om te vechten. Dan Forester wil de wereld en zijn dochter redden en werkt samen met een briljante wetenschapper en zijn vervreemde vader om het lot van de wereld te veranderen.

#2 De Oost (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jim Taihuttu | Cast: Martijn Lakemeier, Marwan Kenzari, Jonas Smulders, e.a.
Indonesië, 1946. De jonge soldaat Johan wordt uitgezonden naar Nederlands-Indië tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog. Daar komt hij onder leiding te staan van de beruchte kapitein Raymond Westerling, het hoofd van een elitekorps dat de rebellenopstand in de provincie Zuid-Celebes de kop in moet drukken. Deze missie verloopt ontzettend gewelddadig, waardoor de grens tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager wordt.

#3 Promising Young Woman (2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: Emerald Fennell | Cast: Carey Mulligan, Bo Burnham, Alison Brie, e.a.
Casie had een veelbovende toekomst tot een mysterieus incident haar leven omgooide. Sindsdien is niets in haar leven nog wat het lijkt en leidt ze een dubbelleven. Overdag is ze een charismatische, veelbelovende jonge vrouw, 's nachts struint ze elke nachtclub af waar ze zich dronken voordoet om zich om te laten oppikken door zogenaamd bezorgde mannen.


#4 Tenet (2020)
#5 The Lighthouse (2019)
#6 1917 (2019)
#7 Jojo Rabbit (2019)
#8 Emma. (2020)
#9 The Peanut Butter Falcon (2019)
#10 Doctor Sleep (2019)


NieuwsFilm

meest populair