Algemeen

Verraden nieuwe setfoto's 'Indiana Jones 5' hier de centrale plot?

Wat iedereen al vermoedde...

door Arjen Rooseboom om 12:48 in Algemeen
James Mangold en Harrison Ford werken momenteel aan het langverwachte (en afsluitende) vijfde deel in de Indiana Jones franchise en er hebben weer wat nieuwe kiekjes hun weg online weten te vinden.

Kennelijk bevestigen deze belangrijke verhaaldetails die verdeeldheid zaaien onder de fans. Je kunt ze hier bekijken bij de GLASGOW TIMES.

In mei lekten de eerste geruchten dat het verhaal zich af zou spelen eind jaren '60 tijdens de ruimtewedloop, mogelijk met elementen van 'Operation Paperclip'. Dit komt inmiddels weer een stap dichterbij.

Op de kiekjes is een wijk van New York te zien in 1969 met "Welkom Thuis"-posters in de winkeletalages voor de drie astronauten die geschiedenis schreven door als eerste mannen voet op de maan te zetten (Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins).

Afspelen over verschillende tijdperken
Dit betekent natuurlijk niet gelijk dat Ford & Co de ruimte ingaan voor een scifi-avontuur, maar ja... in The Kingdom Of The Crystal Skull (2008) zaten aliens, dus we sluiten niets uit. We weten in ieder geval dat Indy het weer op zal nemen tegen zijn favoriete vijanden, de nazi's.

Mads Mikkelsen speelt naar verluid de schurk (verrassend) en zijn karakter wordt beschreven als een nazi-wetenschapper die door de Amerikaanse regering bij NASA is ingelijfd om te werken aan een maanlandingsinitiatief. Vanaf juli 2022 in de bioscoop.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Ik lees hier alleen maar weer een hoop bevestigingen van de deplorabele staat van de creativiteit in Hollywood, of in ieder geval hoe daar mee omgesprongen wordt.

Jack Burton

Avatar

“Nazi’s als vijand”… weeral. Joodse Spielberg schrijft het script. Die joodse underdog slachtofferrol mag wel eens stoppen van mij. Waarom geen goud- , kunst- of diamanten zwendel bij Indiana, vanuit Antwerpen bijvoorbeeld?

Gigan72

Avatar

@jack burton
Spielberg schrijft niet het script voor indy 5
Hij is alleen producent.

Jack Burton

Avatar

Aan gigan72. Hij moest het dan als producent goedkeuren. Als je weet dat bijvoorbeeld Poltergeist zogezegd een tobe hooper-film. Spielberg heeft als producent vele stukken opnieuw gefilmd na de opnames. Sluwe vos.

Gigan72

Avatar

@jack burton
Dat klopt maar vergeet uberbitch Kathleen Kennedy niet als baas van Lucasfilm heeft die helaas het meeste te zeggen over indy 5 ( denk ik )

Poltergeist is geen slechte film maar had toch graag de Hooper versie willen zien.

RicoB

Avatar

De Centrale Plot?

Filmhead

Avatar

@jack je komt bijna antisemitisch of ongelooflijk dom over. Waarschijnlijk ben je nog er klein en weet je niet wat je zegt. Hoop dat je iets van ontwikkeling in je leven meemaakt

Artificialis

Avatar

Nazi's in 1969.. Neem dan Russen uit de Sovjet-Unie. Ook niet erg origineel natuurlijk. Iemand nog andere ideeën?

Toky

Avatar

Operation paperclip had juist met de Nazis te maken.....
De vorige Indy gebruikte de Russen...iedereen lag daar toen om te zeiken...nu doen ze Nazis...is t weer niet goed :p

Eddie Singer

Avatar

Het allerbelangrijkste is natuurlijk het moment dat Phoebe Waller-Bridge de hoed van Indy overneemt en zijn plaats inneemt...En daarmee zet Kathleen Kennedy voor de 2de x Harrison Ford's personages te kijk. Het moet bij Hollywood-producties wel om Neo-Feminisme gaan de laatste jaren.

Het contract van backstabber/lying cunt Kennedy loopt tot oktober 2021. Hopelijk besluit Disney niet te verlengen.
De veredelde koffie-brengster heeft genoeg schade aangericht in de franchises van Lucas en Spielberg.

Voor zover ik weet is Spielberg weggelopen bij de productie van Indiana Jones 5...

@Jack Burton: Ik vermoed wel dat je weet dat de Antwerpse diamanthandel voornamelijk in Joodse handen is? Bij jouw idee zijn ze ook en wéér het slachtoffer...

Spider-fan

Avatar

Spielberg wilde juist géen Nazi's meer in Indiana Jones en heeft dat duidelijk gezegd. Daarom zijn het ook Russen in Kingdom of the Crystal Skull. Het is puur dat hij de regisseur niet meer is, dat ze het nu toch weer doen.

Verbaast me toch dat deze er gaat komen. Ik vond Kingdom of the Crystal Skull al heel op het randje van wat nog smaakvol is om te doen met zo'n oude acteur. En nu zijn we nog zovele jaren later. Maar goed, als Harrison het zelf graag wil en er plezier aan heeft, kun je er natuurlijk moeilijk kritiek op hebben.

Spider-fan

Avatar

Gigan72:

Dat zou interessant geweest kunnen zijn, maar ik denk dat Poltergeist toch voor het grootste deel Spielberg's ding was. Hij heeft het originele verhaal/idee zelf geschreven en de uitwerking is ook voor het grootste deel meer Spielberg in stijl en inhoud dan Hooper (de stijl van belichting is al puur Spielberg). Ik denk dat het met Hooper zonder Spielberg zwakker was geworden. Natuurlijk is Texas Chainsaw Massacre een klassieker en ikzelf vind Salem's Lot één van de allerbeste Kingverfilmingen (in ieder geval qua sfeer), maar verder heeft Hooper niet zoveel geweldige films gemaakt. Als je kijkt naar Eaten Alive bijvoorbeeld, de film direct volgend op Texas Chainsaw zie je al hoeveel slechter die is.

Er is jammer genoeg nooit een special edition van Poltergeist gekomen, maar van wat ik van de cast uit interviews heb begrepen hebben Spielberg en Hooper de film samen geregisseerd. Het is zo'n beetje als de Dèmoni films van Lamberto Bava, de invloed van Argento als producent daarop is in stilistisch opzicht ook heel groot - de shots zijn puur Argento qua compositie vaak.

Dani Ardor

Avatar

Waarom niet terug naar voor het allemaal begon ipv erna

Sinds Indy 4 wordt het enkel saaier

NieuwsFilm

meest populair