'Space Jam: A New Legacy'-regisseur over de nieuwe 'niet langer geseksualiseerde'-look van Lola Bunny

'Space Jam: A New Legacy'-regisseur over de nieuwe 'niet langer geseksualiseerde'-look van Lola Bunny

Volgens Malcolm D. Lee was verandering nodig

Space Jam: A New Legacy zal niet bestaan uit de Loony Tunes van vroeger. Zo ook Lola Bunny. Ondanks het feit dat ze wel in de film te zien zal zijn, zal ze niet langer 'geseksualiseerd' worden. Regisseur Malcolm D. Lee laat zich er nu over uit.

Al eerder kregen we te horen dat het bekende muisje Speedy Gonzales té stereotype is en dus 'beledigend' is voor de Mexicanen. Op z'n minst zal hij nog te zien zijn in de film. Het stinkdier Pepé Le Pew werd namelijk volledig uit de film geknipt. Lola Bunny zorgde echter voor de grootste controversie.

Aangepast
Het konijntje krijgt een volledige nieuwe look, iets wat volgens Lee niet meer dan normaal is: ''Lola's look uit 1996 was niet echt politiek correct. Ze was een soort van mix van Betty Boop en Jessica Rabbit en werd dan ook erg geseksualiseerd''.

''Het is een film voor kinderen, moet ze dan echt zo'n klein topje aantrekken? Het voelde onnodig, maar de tijden waren natuurlijk toen wel anders''. Lola kreeg dus een nieuwe look, waar niet iedereen tevreden mee is. Dit begrijpt Lee niet.

Nieuwe look
Zo gaat Lee verder: ''Ik had geen idee dat mensen zich zo zouden opwinden over een konijn zonder borsten... Ik begrijp dat mensen willen dat ze hetzelfde bleef, maar ik denk dat een verandering wel nodig was. Ze is niet langer een lustobject, maar is sterk en heeft tegelijkertijd ook een vrouwelijke kant''.

''Ik heb genoeg vrouwen hierna horen zeggen: 'Oh, dus jij denkt dat we niet sterk kunnen zijn en tegelijkertijd grote borsten kunnen hebben?' Jawel, dat kan zeker, maar vergeet niet dat we het hier over een getekend konijntje hebben, geen echte vrouw!''

NieuwsFilm

meest populair